Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De 13 coolste fotospots in Nederland

Kidsproof blogger Alwiene maakt graag foto's van haar gezin. Ze is dan ook altijd op zoek naar bijzondere plakken om te fotograferen. En die zijn er in Nederland genoeg. In Amsterdam zijn de grote ‘I Amsterdam’-letters een populaire spot, te vinden op het Museumplein en op Schiphol. Hier nog 13 coole fotospots.

Advertentie
 1. Met T. rex Trix
  kidsproof-t-rex

  Met z’n ruim 12 meter lengte en 6000 kilo botten, klauwen en tanden is T. rex Trix in Museum Naturalis zo ongeveer de bekendste inwoner van Leiden. Het skelet is een van de drie meest complete ter wereld. Een T. rex-schedel is erg zwaar en wordt dan ook vaak niet tentoongesteld op het skelet, maar bij Naturalis wel. Dat levert een indrukwekkend plaatje op met je kind ernaast.
 2. Voor een Zaans huisje
  kidsproof-zaans-huisje

  Het Zaans Museum heeft drie huisjes op de Zaanse Schans: het Jisperhuisje (vissershuis uit Jisp), het Wevershuis en de Kuiperij. Laat je voor een pittoresk oudhollands plaatje in of voor deze huisjes fotograferen in traditionele Zaanse streekdracht. Leuk om te zien hoe je gezin er in een andere tijd bij had gelopen.
 3. Met Kikker en zijn vriendjes
  kidsproof-kikker-en-zijn-vriendjes
  Bij de tentoonstelling ‘Ik ben Kikker’ in het Kinderboekenmuseum in Den Haag mogen kinderen zijn welbekende rood-wit gestreepte broek aantrekken en de wereld van Kikker binnenstappen, waar van alles is te doen. Natuurlijk gaan ze ook even in stijl op de foto met Kikker of een van zijn vriendjes.
 4. Op een reusachtig aardvarken
  kidsproof-aardvarken

  In Rozet in Arnhem zitten onder meer een bibliotheek, museum en erfgoedcentrum waar je van alles leert over de geschiedenis van de stad. Maar het leukste fotodecor bevindt zich ernaast: daar ligt een gi-gan-tisch aardvarken op z’n rug en die vráágt er gewoon om beklommen te worden. Spannend, want hij is echt heel hoog.
 5. In de Kuip
  kidsproof-in-de-kuip

  Voor echte Feyenoord-fans is er geen betere plek voor een foto dan de Kuip in Rotterdam. Tijdens de Feyenoord Kids Tour door het stadion kom je op plekken waar normaal alleen de voetballers en de staf mogen komen. De spelerstunnel of het ereterras levert gegarandeerd een stralend plaatje van je kleine voetbalfan op. Natuurlijk pak je ook het Feyenoord Museum mee.
 6. Met een zeeleeuw of dolfijn
  kidsproof-dolfijn

  Op de foto met een echte zeeleeuw of dolfijn, welk kind wil dat nou niet? Het kan in het Dolfinarium in Harderwijk, het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Bezoek een van de spetterende shows en na afloop pak je je fotomoment met ‘Flipper’.
 7. Als rijke dame of officier
  kidsproof-frans-hals

  Op 19 februari wordt het één grote verkleedpartij in het Frans Hals Museum in Haarlem. Kinderen (5-11 jaar) mogen zich dan uitdossen als rijke dame, marktvrouw of officier en daarna op de schilderijen in het museum op zoek gaan naar ‘zichzelf’. Maak een foto van je kind met het bijbehorende schilderij en mail die naar het museum: hij komt dan op de website én je dingt mee naar een leuke prijs!
 8. In een luchtverkeerstoren
  kidsproof-luchtverkeerstoren

  In het Amsterdam Museum kun je bij de tentoonstelling ‘100 jaar Schiphol’ leren hoe in een drassig weiland het hightech vliegveld Schiphol is ontstaan. Voor kinderen is er van alles te doen. Zo mogen ze vliegtuigen laten landen vanuit de verkeerstoren; meteen een topkans om superstoer op de foto te gaan achter die spannende schermen en knoppen.
 9. Als echte bakkertjes
  kidsproof-bakkerij-medemblik

  In museum De Oude Bakkerij in Medemblik ruikt het heerlijk! Ze laten er allerlei ambachtelijke manieren zien om marsepein, chocola en koekjes te maken, maar je leert er ook hoe bakkers hun waar vroeger aan de man brachten. Kinderen mogen de technieken ook zelf uitproberen: lekker koekjes bakken en versieren dus. En dan als een echt bakkertje met de bakfiets op de foto.
 10. Op de Kaasmarkt
  kidsproof-kaasmarkt

  Nog zo’n leuke oudhollandse foto scoor je op de kaasmarkt in Alkmaar. Bij het bronzen beeld van het Kussende Kaasmeisje bijvoorbeeld. Of loop even binnen bij de VVV voor een fotomoment als echt kaasmeisje!
 11. Boven op de Domtoren
  kidsproof-domtoren

  Met z’n 112 meter hoog is de Domtoren in Utrecht de hoogste kerktoren van Nederland. Superleuk om samen met je kinderen te beklimmen tijdens een van de speciale kinderrondleidingen. En na die 465 treden op de foto met de hele stad op de achtergrond.
 12. In het Fotomuseum Rotterdam
  kidsproof-fotomuseum

  In het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam kunnen kinderen actief aan de slag met fotografie. Zo kunnen ze in de spannende Donkere Kamer verhalen tot leven laten komen en mogen ze met indrukwekkende fotografie-installaties werken. Ze leren er spelenderwijs van alles over fotografie en dat kunnen ze meteen in de praktijk brengen door elkaar op de foto te zetten. Geinige decors genoeg.
 13. Speel voor fotograaf
  kidsproof-fotograaf

  Rembrandt is onder meer zo beroemd geworden omdat hij in zijn schilderijen op een heel bijzondere manier met licht werkt.  Tijdens een workshop in de Teekenschool, naast het Rijksmuseum, kun je leren hoe hij dat deed. Kinderen mogen zichzelf en hun ouders aankleden in tenues uit de Gouden Eeuw en dan net zo lang met schaduw en licht spelen tot ze de typische ‘Rembrandt’-belichting hebben gevonden. En dan natuurlijk een unieke foto maken!

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je nog op zoek naar een leuk idee voor een kinderfeestje? Denk dan eens aan een fotofeestje bij jou thuis of in een studio. In de rubriek ‘Kinderfeestjes’ op kidsproof.nl vind je er een heleboel!

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.