Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De 5 grote opruimweken

‘Spullen vullen je huis maar niet je hart.’ Een mooie inleiding van deze blog. En het slaat de spijker op de kop. Je kunt een huis vol mooie spullen hebben, maar word je daar gelukkig van? Nee! Sterker nog, het kan voor onrust zorgen. In je hoofd en binnen het gezin. Herkenbaar? Dan is het tijd om samen op te ruimen!

Advertentie

Mijn huis opruimen

In februari was ik er helemaal klaar mee: ik besloot mijn huis grondig onder handen te nemen. Ik moet zeggen dat het als mama met een eigen bedrijf best lastig is om tijd te vinden om ook nog andere dingen te doen. In de avonduren moet ik vaak nog werken en heb ik geen tijd om mijn huis te organizen. Maar nu heb ik mijn agenda erbij gepakt en een opruimbeurt ingepland, want het moet gebeuren. In 5 weken tijd ga ik mijn hele huis door. En met een rommelmarkt in het vooruitzicht heb ik een extra goede reden om op tijd klaar te zijn. Dan kan ik mijn ‘rommel’ daar meteen verkopen!

Weg met oude hobby’s

Op zich ben ik ben ik best netjes en georganiseerd. Maar het kan beter. Elke ochtend sta ik weer voor een overvolle kledingkast. Het wordt tijd om afscheid te nemen van kleren die ik nooit meer aan ga trekken, zoals zwangerschapskleding. En het speelgoed van de kinderen kan ook wel wat uitgedund worden. Dit ga ik overigens samen met hen aanpakken. Op zolder staan nog verschillende ‘oude hobby’s’ te verstoffen. Geen tijd meer voor, geen zin en geen interesse meer in. Weg ermee!

Wasbaar wc-papier

Op social media kan het je niet ontgaan zijn. Op dit moment zijn meer moeders aangestoken met het virus ‘Heel Nederland ruimt op!’. Vaak zijn ze geïnspireerd door opruimgoeroe Maria Kondo. Momenteel is zij ook mijn grote voorbeeld! Ik ben fan en ik verslind haar boek.

Daarnaast lees ik veel blogs over minimaliseren en hoe je dit kunt toepassen in je gezin. Geweldig als je zo kunt leven! Deze levensstijl is niet voor mij weggelegd – ik vind wasbaar maandverband en wc-papier wat te ver gaan – maar ik ben geïnspireerd geraakt door het opruimen, het minderen in spullen en boodschappen en daardoor ook in afval. Rust in huis, rust in mijn hoofd. Als je het goed doet, houd je er nog geld aan over ook. Wie wil dat nou niet?

Opgeruimd in 5 weken

Samen met een minimalistische moeder ben ik eens gaan nadenken hoe ik mijn hele huis in zo kort mogelijke tijd op orde krijg. We zijn tot de conclusie gekomen dat dit in 5 weken moet lukken. Daarom ben ik een project gestart: de 5 grote opruimweken. En ik wil jou uitdagen om mee te doen. Je huis op orde maken, spullen die je niet of nauwelijks gebruikt wegdoen. Misschien kun je er wel iemand anders blij mee maken.

Advertentie

Weet je niet waar je moet beginnen, waar je de tijd vandaan moet halen of hoe je het moet doen? Start vandaag nog en ik zal je helpen. Hoe? Dat lees je allemaal hier!

Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie het gaan aanpakken. Zullen we samen de bezem door ons huis halen? #de5groteopruimweken

opruimweken-Linda

Lees ook:
Speelgoed opruimen
Je kind leren opruimen

Zwangerbox partnerpagina Waterwipes 2022

Waterwipes

Bekijk de website