Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De perfecte kandidaat

De jongens van Hilde brengen zonder problemen een avondje met de oppas door. Wanneer haar ideale oppas een avondje niet kan, moet ze er toch echt aan geloven: de oppasapp.

Treuzeltechniek

Net als ik me geïnstalleerd heb om dit stukje te tikken, roept Dries. ‘Wie komt er vanavond oppassen, mama?’ ‘Niemand. Wij blijven gewoon thuis,’ roep ik terug. ‘O!’ Even krijg ik de indruk dat mijn zoon van drie me liever kwijt is dan rijk, maar als hij meteen daarna voor de tiende keer roept dat hij moet plassen, snap ik dat het onderdeel is van een nieuwe treuzeltechniek. En voor die techniek is de oppas vaak net wat vatbaarder dan ik ben.

Advertentie

Willemijn

Maar goed, onze jongens hebben dus niks tegen een avondje met de oppas en zeker niet als Willemijn komt. Toen ze voor het eerst kwam, was ze twaalf. Nu is ze zestien. De eerste keer vroeg Hein me bij de kapstok of ‘dit exemplaar niet een beetje jong was’, maar Willemijn had een zusje van drie, haar moeder om de hoek, een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en de ambitie om kinderarts te worden; de ideale papieren dus.

Aan de app

Als Willemijn een keer niet kan (de hele straat heeft haar inmiddels ontdekt en ze heeft zelf ook weleens een feestje) weet ze meestal wel een kloon te vinden die de honeurs waarneemt. Maar laatst kon er echt niemand en dus gaf ik me over aan een oppasapp. In een half uur had ik de perfecte kandidaat gevonden en nog dezelfde avond las ze de jongens een boekje voor. Voortaan is er dus echt geen excuus meer om een feestje te missen.

Hilde Tholen

Hilde Tholen is 40, hoofdredacteur van Ouders van Nu, woont samen met Hein, Feike (4), Dries (2,5) en baby Calle in Haarlem. Ze is altijd op zoek naar balans (in alles) en positief nieuws.