Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

DIY: Paaseieren versieren met nagellak

Het is weer woensdag en gezien het weer zou ik er een fijne knutselmiddag van maken. Geen inspiratie? Ik heb een leuke DIY voor jou en je kind(eren). Zo vlak voor het Paasweekend gaan we alvast paaseieren versieren.

Advertentie

Stickers, stift, waterverf: je kunt paaseieren natuurlijk met van alles versieren. Ik gebruik nagellak. Daarmee krijg je felgekleurde, glanzende eieren en de kids vinden het fantastisch. Let wel op: deze eieren zijn puur ter decoratie! Je kunt ze na afloop niet eten, want de nagellak trekt in het ei. Deze DIY werkt bovendien het best met uitgezogen eieren, omdat die minder zwaar zijn.

Geschreven door

Linda Bosscher

Dit heb je nodig

 • Eieren (uitgezogen)
 • Nagellak in verschillende kleuren
 • Tandenstokers/satéprikkers
 • Schaaltje water op kamertemperatuur
 • paaseieren

  Zo doe je het

  Stap 1: Druppel wat nagellak in het schaaltje water; het moet blijven drijven. Als het naar de bodem zakt is je water te koud of te warm. Voor een leuk gemarmerd effect kun je verschillende kleuren gebruiken en met de nagellak rondjes of andere figuren maken. Om er figuurtjes in te krijgen roer je met de satéprikker in het mengsel.

  Stap 2: Dip het ei in de nagellak; de lak zal aan het ei ‘plakken’. Het is verwonderlijk hoe de nagellak en het water zich van elkaar scheiden. De helft van het ei is nu bedekt met de kleurtjes.
  eieren2
  Bekijk voor meer foto’s van hoe je te werk gaat deze blog.

Linda Bosscher

Linda Bosscher (30) is getrouwd en moeder van 2 kleuters en 1 peuter. Runt vanuit huis haar blog Love2BeMama en een webshop. Ze reist graag, houdt van koffie & sushi, slaapt weinig, heeft geen tijd voor hobby’s zoals breien of doe-het-zelven, maar loopt over van inspiratie. Elke woensdag om 12.00 uur kunnen we een nieuwe blog lezen van deze gedreven Social Influencer.