Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

'Go Meghan! Je zag er geweldig uit!'

Met perfect haar, in een prachtige jurk en op hoge hakken toonde een stralende Meghan de kersverse 'royal baby' aan het publiek. Blogger Eva denkt: you go girl! Maar daar denkt helaas niet iedereen zo over.

Hij is er! De baby van Harry en Meghan. Wat keek Harry blij toen hij het nieuws met die woest aantrekkelijke grijns van hem mededeelde. Wat mij betreft is hij de knapste royal van Europa. Samen met de broer van de kroonprinses van Zweden dan (googel ‘Carl Philip van Zweden’ maar eens en je begrijpt wat ik bedoel). ‘Ik snap niet hoe vrouwen het doen’, zei Harry over de bevalling. Dank lieve prins. Wij ook niet.

Advertentie

Twee dagen later verschijnt het voltallige gezin voor de camera. Meghan is prachtig, ze straalt in een witte jurk en op hoge hakken. Enthousiaste felicitaties  overheersen op social media, maar er zijn ook wat minder lieve reacties. ‘Die witte jurk is wel gewaagd, dus ik vermoed drie lagen kraamverband’, tweet een vrouw. Pardon?!

‘Ze is gewoon een mens’

Ik geef toe dat ik mezelf ook afvroeg: hoe gaat het onder die jurk met haar? Ik zie dat Meghan haar zwangere buik nog heeft (logisch) en vermoed dat wat ongemak ‘daar beneden’ haar ook niet vreemd is. Ze is immers gewoon een mens én een kersverse moeder.  Ik denk terug aan mezelf twee dagen na de bevalling, volgens mij had ik nog geeneens gedoucht. Dus ja, ook ik denk daar aan terwijl ik haar bewonder op tv. Ik vraag me alleen af: waarom moeten sommige mensen dit soort gedachten zo bot uitspreken? Loopt die Meghan er prachtig uit te zien voor de camera’s, voor het publiek, voor ons, krijgt ze opmerkingen over de vele lage kraamverband die ze vast draagt. 

Joggingpak

De vrouw op Twitter geeft later wat duidelijkheid over de reden voor haar kraamverband-sneer: ‘Dit is echt zoiets waarmee vrouwen elkaar proberen af te troeven. Kijk-mij-eens-bevallen-en-weer-opstaan.’ Dus Meghan – en vrouwen in het algemeen – proberen elkaar af te troeven als ze zich opdoffen na de bevalling? Daar geloof ik echt helemaal niks van. Meghan komt de baby showen, dat wil het volk en zij geeft ze wat ze willen. Dat is haar taak als Britse royal. Natuurlijk laat ze dan haar visagist en kapper eerst langskomen, vermoed ik, en draagt ze een mooie jurk. Moet ze dan in joggingpak voor de camera’s verschijnen? 

‘Laat Meghan lekker shinen’

Nee, ik stond twee dagen na de bevalling niet op hakken te stralen. Maar niemand die daarom vroeg. Ik ben niet de vrouw van een Britse prins (wel van een woest aantrekkelijke Harry met rood haar trouwens). De één is een prinses, de ander niet. De één is haar buik binnen een paar weken kwijt, de ander niet. De één springt een maand na de bevalling weer op de fiets naar de bakker, de ander niet. Nou en? De Meghans van deze wereld zijn niet vervelend. Dat zijn juist die vrouwen die sneren over kraamverband en aftroeven. Laat Meghan lekker shinen. We hoeven toch niet allemaal hetzelfde te zijn? #Mompeace.

Dus: go Meghan! Je zag er geweldig uit. Maar even over die naam… Archie??

Meer lezen: Dit zijn de mooiste koninklijke babynamen

Eva Munnik

Eva Munnik (1976) woont samen met Harry en hun dochter van zeven jaar. Ze werkt voor televisie en bladen en schreef het boek De melkfabriek over borstvoeding, De schoolfabriek over de basisschool en Kids & the City over stedentrips met kinderen.