Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Invloed van geel op je leven

Kleur doet veel met je humeur. In een lichte omgeving met een vrolijke kleur als accent leef ik helemaal op. Geel is een kleur waar ik persoonlijk ontzettend vrolijk van word. Zomers, fris; wel toepasselijk deze heerlijke dagen! Het verschilt natuurlijk per persoon hoe je op kleuren reageert, maar er zitten wel degelijk ‘regels’ achter. In deze blog leg ik jullie uit wat de kleur geel allemaal met jouw humeur kan doen.

Advertentie

De betekenis van de kleur geel

Geel is een optimistische en vriendelijke kleur. Deze associatie dankt het aan het licht van de zon, prachtige bloemen in bloei en paasbloemen die de lente aankondigen. Niets geeft ons meer levenslust en dus is geel van nature een bron van vriendelijkheid en creativiteit. Ook zorgt de kleur geel ervoor dat je hersenen worden geactiveerd en je werklust wordt aangezet. Ook is geel een van de meest opvallende kleuren – daarom wordt het bijvoorbeeld ook gebruikt in flitslichten als er werkzaamheden zijn.

Een beetje geel in jouw leven

 Ik hoor je al denken: heel erg leuk die informatie over kleur, maar wat kan ik daarmee? Dat zal ik je uitleggen. Met behulp van enkel kleur kan jij jouw humeur of het humeur van jouw kinderen beïnvloeden. Door simpelweg een beetje geel toe te voegen in huis of in de tuin kun je een stimulerende en positieve ruimte creëren.

Geschreven door

Linda Bosscher

Ben je gevoelig voor een dipje? Het vrolijke, optimistische karakter van de kleur geel kan gebruikt worden om mensen uit een dip te krijgen. Net zoals een beetje zonlicht vaak al wonderen doet! Nu vraag je je vast af: hoe kan ik kleur op een niet te opvallende manier toepassen in mijn leven? Hieronder heb ik wat inspiratie verzameld. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alles geel maakt in huis; teveel van één element is nooit goed. Zorg voor een mooi evenwicht, geel valt heel goed te combineren met neutrale kleuren.

  1. Geel in de kinderkamer

kidsmopolitan

Foto: Kidsmopolitan

Advertentie
  1. Liever geen gele muur in huis? Voeg dan gele accessoires toe.

 kleding

Foto: Leisure arts

  1. Alleen een gele deur doet al veel!

 Domino

Foto: Domino

Advertentie
  1. Meer gele accessoires; een welkomstbord

 hello

Foto: Etsy

  1. Geel in het interieur

 Elle decoration

Foto: Elle Decoration

  1. Chillen met geel
    Love2BeMama

Bron: Love2BeMama webshop

Ik ben benieuwd wat kleuren voor jou betekenen!

 

Linda Bosscher

Linda Bosscher (30) is getrouwd en moeder van 2 kleuters en 1 peuter. Runt vanuit huis haar blog Love2BeMama en een webshop. Ze reist graag, houdt van koffie & sushi, slaapt weinig, heeft geen tijd voor hobby’s zoals breien of doe-het-zelven, maar loopt over van inspiratie. Elke woensdag om 12.00 uur kunnen we een nieuwe blog lezen van deze gedreven Social Influencer.