Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Jan: 'Er komt uitbreiding bij de familie Versteegh!'

Jan Versteegh (32) 
heeft groot nieuws: hij wordt voor de tweede keer vader! Waar hij de eerste keer in blinde paniek was, heeft hij er nu - als ervaringsdeskundige - ongelofelijk veel zin in. Maar hij heeft wel jullie input nodig...

Dames en heren, ik heb weer eens groot nieuws! Dit moet, zoals eerdere keren dat ik met een aankondiging van nieuws kwam op deze schrijfplaats, behoorlijk in perspectief 
worden geplaatst. Het is geen nieuws dat de wereld gaat veranderen. Sterker nog, het zou mij persoonlijk hogelijk verbazen als het nieuws dat ik als zeer groot presenteer ook maar enige impact heeft op uw wereld. Met de grootst mogelijke trots kan ik u 
mededelen dat er, als alles goed gaat, uitbreiding komt bij de Familie Versteegh!

Advertentie

Trillen als een rietje

Naast de vaste teambezetting van papa, mama, kind en kat komt er dus een wezen bij. De vorige keer dat dit gebeurde, tevens de eerste keer, was ik in blinde paniek. Het feit dat ik verantwoordelijk zou worden voor een levend mens en samen met iemand 
anders diens enige houvast in deze wereld zou zijn, deed me trillen als een rietje. Inmiddels heb ik geleerd dat ik prima in staat ben om voor een hulpeloos hoopje mensch te zorgen, als ik die keer dat ik de deur uitliep zonder sleutel én zonder baby eventjes niet meereken.

Lees ook Jan’s column: ‘Ben ik wel geschikt om iemand op te voeden?’

Knuffeldrang

Het geeft een bepaalde rust om te weten dat een baby in mijn bijzijn niet direct het leven laat. Sterker nog, ik heb het idee dat het kind, nummer een heb ik het dan over, vrij gelukkig is met de gang van zaken. Een andere verklaring voor haar vrolijke humeur en de drang om steeds met me te knuffelen, kan ik zo snel niet vinden.

Goeie genenpoel

Dat brengt mij bij spruit nummer twee. Waar ik eerder dus bang was, ben ik nu vooral benieuwd. Ik heb het afgelopen jaar steeds gedacht: als je de genen van de vrouw mixt met die van mij, kom je dus uit op het kind dat we nu hebben. En ik mag dan geen raketwetenschapper zijn, iets in mij zegt dat er geen identieke kopie van Kind 1 naar buiten komt zetten over een aantal maanden. Het zal er compleet anders uitzien, ondanks exact dezelfde genenpoel. Ook qua persoonlijkheid zal Kind 2 – zo niet totaal – verschillend zijn van zijn of haar grote zus. Ik kan me nu al verheugen op het moment dat ze oud genoeg zijn om samen te spelen. Of het moment dat ze allebei een zwemdiploma hebben en ik met ze kan ravotten in zee.

echofoto jan versteeghDe echofoto doe Jan op zijn Instagram postte.

Reserve-coach

Eigenlijk kan ik gewoon niet wachten tot het team, Team Versteegh waarvan ik mijzelf aanvoerder waan (feitelijk is dat natuurlijk de vrouw), compleet is. Compleet omdat ik denk, en die mening wordt door de feitelijke aanvoerder gedeeld, dat twee kinderen op de wereld mogen zetten een enorme zegen is. Ons eigen cluppie. Mocht u trouwens nog suggesties hebben voor namen M/V, wij hebben voorlopig geen enkel benul welke kant het op moet. Bij voorbaat dank. De reserve-coach van Team Versteegh.

Lees ook:

Nieuw onderzoek wijst uit:  tweede kind zet bij ouders mentale gezondheid onder druk

 

Jan Versteegh

Jan Versteegh (33) is presentator bij SBS6. Hij is getrouwd met Dieuwertje en vader van dochters Lulu Keesje en Bella Didy. Om zich voor te bereiden op de komst van zijn dochter maakte hij het programma 'Jan wordt vader'. In het blad Ouders van Nu en op de site schrijft hij over het vaderschap.