Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Jan: ‘Groot feest, de baby slaapt eindelijk door!’

Lange tijd heeft Jan naar deze mijlpaal uitgekeken. En na 1 jaar, 2 maanden en 21 dagen is het dan eindelijk zo ver: de baby slaapt door. Feest in huize Versteegh. Al ligt hij nu nog steeds 's nachts wakker...

Dames en heren, ik kan met grote opluchting mededelen dat we het nieuwe jaar zeer vrolijk zijn begonnen. Er heeft namelijk iets plaatsgevonden waar de vrouw en ik lange tijd reikhalzend naar uitgekeken hebben. We hebben er 1 jaar, 2 maanden en 21 dagen op moeten wachten, maar sinds deze week is het zover: de baby slaapt door!
Lang hoorden wij bij de club ouders die vol afgunst keken naar ‘de anderen’. De 
anderen is een groep die bestaat uit ouders wier kroost al doorslaapt. Het vervelende is – en daar hoor ik bij deze per direct bij – dat deze groep mensen dat graag luid en duidelijk verkondigd.

Advertentie

Wat is dit?

Vertwijfeld word ik al dagen midden in de nacht wakker, me afvragend waar de 
nachtelijke voedingssessie blijft. Regelmatig is het om zes uur in de ochtend zo dat mijn lichaam bepaalt dat het genoeg geslapen heeft, omdat het bij elkaar opgeteld genoeg moet zijn, gezien mijn slaapritme tegenwoordig. Het is zelfs zo erg dat ik droom dat de baby wakker wordt en ik eruit moet. En dat hoeft dan niet. Ik vlij nog een keer tegen de vrouw aan, trek het dekbed tot aan mijn kin en val als een baby met volle maag weer in slaap. Heerlijk.

Lees ook Jan’s column: ‘Slaapt jouw baby ook nog steeds niet door? Doe dan je voordeel met deze tip’

‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’

Nou heb ik het sowieso niet het meest zwaar gehad hoor, gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen. En daar haal ik graag de beroemdste uitspraak van Johan Cruijff voor aan: ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’. Hoe ik hier ineens op kom? Nou, ik ben door een 
speling van het lot aan een van mijn oren vrijwel compleet doof. Dit is in mijn leven een nadeel te noemen. Ik hoor nooit waar een ambulance vandaan komt, tot het moment dat ik hem kan zien. Ik praat vrij hard, omdat ik mezelf niet hoor. En regelmatig heb ik een handvol ‘Hè?’, ‘Wat zeg je?’ of ‘Sorry, nog één keer?’ nodig om iets te verstaan.

Helpende hand

Echter, en daar komt de quote van de grootste voetballer die ons land ooit gehad heeft om de hoek kijken: als het op nachtrust aankomt, is het een absolute zegen. Mijn brein heeft me door de jaren heen zo geprogrammeerd dat ik altijd slaap op mijn goed 
horende oor. Zo is de kans namelijk het kleinst dat ik verstoord wordt in mijn nachtrust. Dit heeft als voordeel dat ik de baby gedurende de nacht vaak niet als eerste hoor.

Wees gerust

Voor uw allen in de pen klimt om uw woede uit te spreken dat ik dientengevolge geen nachtelijke zorg voor mijn rekening neem, wees gerust, de vrouw is absoluut niet te beroerd om mij op vriendelijke, edoch dringende wijze te attenderen op het feit dat er werk aan de winkel is. En terecht.

Nieuwe energie

Maar nu dus niet meer, want  de baby slaapt door! Iemand ideeën wat ik met al deze hernieuwde energie kan doen?

Lees ook:

Jan Versteegh

Jan Versteegh (33) is presentator bij SBS6. Hij is getrouwd met Dieuwertje en vader van dochters Lulu Keesje en Bella Didy. Om zich voor te bereiden op de komst van zijn dochter maakte hij het programma 'Jan wordt vader'. In het blad Ouders van Nu en op de site schrijft hij over het vaderschap.