Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

column jan versteegh

Jan: ‘Op een paprika kauwen, levert me al woeste blikken op’

Jan Versteegh zit nog altijd thuis, wat betekent dat hij zich moet aanpassen aan zijn vrouw die thuis werkt. Dit resulteert in het oppakken van allerlei klusjes van de fiets maken tot de kledingkast uitruimen.

Ik weet niet hoe het met u is, maar laat ik beginnen met de wens uitspreken dat het hopelijk nog steeds goed met u en de uwen gaat. Het zijn nog altijd rare tijden, onzeker ook, en dat heeft consequenties voor ons allemaal.

Advertentie

Daar zitten grote en kleine consequenties bij. Ingrijpende en iets tammere. Een van de consequenties is dat mijn vrouw sinds de uitbraak van het coronavirus thuiswerkt. En zo leer je elkaar op een heel nieuwe manier kennen, heb ik ontdekt. Nu heeft mijn vrouw een echte baan. Een serieuze baan. In tegenstelling tot haar man, die voor een camera staat. Dat maakt, nu zij thuiswerkt, dat het hier en daar wat aanpassing vergt.

Woeste blikken

Als ik nu een vraag heb over bijvoorbeeld de boodschappen van die dag of waar we de gebruiksaanwijzing van de wasmachine hebben liggen, krijg ik nog net niet het verzoek om een afspraak via een secretaresse aan te vragen. Wanneer ik op een stukje paprika kauw terwijl ik mij door de woonkamer begeef, worden mij woeste blikken toegeworpen vanwege geluidsoverlast. Zelfs het uitruimen van de vaatwasser, een taak die ik op zich best kan missen, is blijkbaar niet de bedoeling in de baas haar tijd.

Handige Harrie

Begrijp me niet verkeerd: het is volkomen logisch dat ik niet te pas en te onpas inbreek in de werkdag van mijn lief, maar ik had me gewoon nooit voorbereid op haar thuiswerken. Dat zal voor velen van ons gelden. Zo komt het dat ik me nu, op de dagen dat ik niet hoef te werken, naast de kinderen veelal bezighoud met klusjes in en rond het huis. Dan ben ik haar niet tot last. Zo heb ik inmiddels een nieuwe douche opgehangen, de vlinderstruik gesnoeid, het gras gemaaid en ontmost, het terras ontdaan van gladheid met een hogedrukreiniger, de ramen gelapt, een fietsband geplakt, de schuur opgeruimd, m’n auto gewassen en de kledingkast uitgemest. En weer ingeruimd uiteraard.

Hierbij moet ik twee dingen toevoegen. De auto werd luttele minuten na met veel liefde en met de hand te zijn gewassen, ondergekakt door een vogel met duidelijke darmproblemen. Voor hem niet leuk, maar ik was er ook niet al te blij mee. Ten tweede bleek de fietsband absoluut geplakt, maar geenszins luchtdicht.

Oeps…

Wanneer dit allemaal voorbij is en ik weer aan het werk kan, begin ik dus geen nieuwe carrière als professioneel rijwielhersteller. Ook niet als wasmachinemonteur trouwens. Kan iemand me, bij gebrek aan kennis over de locatie van de gebruiksaanwijzing van dat apparaat, vertellen wat ‘Error E29’ betekent?

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Jan Versteegh

Jan Versteegh (33) is presentator bij SBS6. Hij is getrouwd met Dieuwertje en vader van dochters Lulu Keesje en Bella Didy. Om zich voor te bereiden op de komst van zijn dochter maakte hij het programma 'Jan wordt vader'. In het blad Ouders van Nu en op de site schrijft hij over het vaderschap.