Moederdag

Tranen op Moederdag

Hilde heeft inmiddels drie Moederdagen achter de rug. Die eerste ging alleen niet helemaal zoals ze zich had voorgesteld.

Tranen

Mijn eerste Moederdag, 3 jaar geleden, eindigde in tranen. Hein en ik waren het er al jaren over eens dat Moederdag hoorde in de categorie onzinnige feestdagen zoals Valentijn, Halloween en ‘dag van de secretaresse’. Het was dus niet gek dat Hein de tweede zondag van mei niet met rode pen in zijn agenda had gezet. Bij mij was er alleen wel een knop om. Mijn pasgeboren baby was dan wel de leukste van de wereld, maar hij bezorgde me wel veel slapeloze nachten. En dus vonden mijn hormonen en ik dat ik toch echt wel een bloemetje of ontbijtje verdiend had. Sterker: ik had er gewoon recht op!

Advertentie

Papje

Op Facebook zag ik de ene bos bloemen na de andere kindertekening voorbij komen en dus eiste ik ontbijt-op-bed. Meer dan een bakje havermout hadden we alleen niet in huis, dus snikte ik mijn ‘met liefde gemaakte’ papje naar binnen en klaagde dat dit volgend jaar echt anders moest.

Moedermoois

Sindsdien ben ik Moederdagfan. Bij elk kindergedicht en elke zelfgekleide asbak of wc-rolhouder van mijn ‘scheetje’ schiet ik vol en bedenk ik me heo bijzonder het is dat ik met mijn 3 (bijna 4) leukste mannen op het grote bed mag zitten. En omdat we ons dat best wat vaker mogen realiseren, besloten we op de redactie Moederdag om te dopen tot Moedermaand. Hou deze maand onze site in de gaten voor de leukste aanbiedingen, cadeaus en meer Moedermoois! Geniet ervan!

Hilde Tholen

Hilde Tholen is 40, hoofdredacteur van Ouders van Nu, woont samen met Hein, Feike (4), Dries (2,5) en baby Calle in Haarlem. Ze is altijd op zoek naar balans (in alles) en positief nieuws.