Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Mr Glue Stories

Er zijn ontelbaar veel apps voor kinderen beschikbaar. Maar welke zijn echt leuk en leerzaam? Ilona Jens van Mediasmarties pikt iedere maand de meest opvallende er tussenuit. Vaak is-ie gratis, soms betaald, maar altijd bijzonder. Deze maand: Mr Glue Stories.

Advertentie

App van de maand: Mr Glue Stories

Kosten: Gratis
Geschikt voor: iPad
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Kenmerken:

Geschreven door

Ilona Jens

 • Interactief verhaal
 • Tappen en vegen
 • 3 niveaus

Wat leert je kind:

 • Engels
 • Creatief zijn
 • Fantaseren

Beschrijving app:
Krijg je jouw kind met geen mogelijkheid aan het lezen? Dan zou de interactieve app Mr Glue Stories wel eens de redding kunnen zijn. Hiermee kan je kind namelijk zijn eigen verhaal maken door simpelweg een boek te kiezen uit de bibliotheek van Mr Glue te kiezen en zijn naam in te voeren. Je kind speelt vanaf dat moment de hoofdrol in een spannend verhaal dat hij zelf kan bepalen. Wie staat er aan het roer van het gevaarlijke schip en hoe heet de vriend die komt helpen? Lezen wordt nog leuker door de pagina’s op te vrolijken met je eigen tekeningen. Buiten de lijntjes gekleurd? Geen probleem. Het mag allemaal in deze app. Door de grappige geluidseffecten wordt het nog realistischer. Ook is het mogelijk om zelf geluiden op te nemen. Zo kun je het verhaal zelf inspreken en je daarna laten voorlezen. Kinderen zijn dus zelf de baas over deze unieke verhalen, die écht tastbaar zijn.

Pluspunten:

Advertentie
 • Zeer interactief
 • Grappige geluidseffecten
 • Mooi vormgegeven

Minpunten:

 • Kinderen moeten aardig goed zijn in Engels om de stem en het verhaal te begrijpen, jonge kinderen hebben daarom hulp nodig van een ouder.
 • Je kan de geluidseffecten niet plaatsen waar je maar wilt

Mediasmarties over Mr Glue Stories:
De app Mr Glue Stories is bedacht door een Engelse moeder die haar dochter niet aan het lezen kreeg. Totdat ze zelf een verhaal verzon waarin haar kind de hoofdrol speelde. Ze was meteen ‘hooked’. Deze app draagt op een speelse manier bij aan leesbevordering en dat is belangrijk. Daardoor wordt lezen leuk. Mr. Glue, een apart maar ook grappig mannetje, heet je welkom en loodst je door de app. Hij helpt bij het invoeren van je naam en hoe leuk is het niet om je eigen naam op elke pagina te zien staan? De fantasie de vrije loop laten stimuleert de verbeeldingskracht van kinderen. Deze app doet dat volop: er kan naar hartenlust gekleurd en getekend worden. Ook door de tekst heen. Wat ons betreft kunnen kinderen niet vaak genoeg buiten de lijntjes kleuren. En misschien wel het leukste: als het verhaal af is kan je kind ‘m opslaan en doorsturen naar vrienden of zelfs laten afdrukken. En anders gewoon nog een keer genieten van zijn eigen verhaal. Wedden dat jouw kind straks vraagt of hij alsjeblieft mag lezen?

Kijk hier naar de trailer van Mr Glue Stories:

Ilona Jens

Ilona Jens is directeur van JVtv en Mediasmarties, het platform over kindermedia. Ze vindt het prima als kinderen ‘digitaal lummelen’, maar dan wel graag een beetje verantwoord. Ze ontwikkelt en produceert al 25 jaar content voor kinderen en hun ouders. Educatie is haar specialiteit. Dat maakt haar een appsolutely expert, iemand die weet waar kinderen blij van worden. Met haar bedrijf Mediasmarties informeert en inspireert ze ouders over hoe kinderen digitale media ervaren. Haar doel is om daarin op een speelse, uitdagende maar ook veilige manier te begeleiden. Daarnaast geef ze gastcolleges over mediawijsheid op hogescholen en universiteiten en organiseert ze events over Kids & Mediagebruik.