Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lekker nazomeren op 9 gave festivals

Hopelijk wordt het de komende weken nog een beetje nazomers weer, want er staan nog zoveel leuke festivals op de uitagenda van Kidsproof. Met thema's als theater, lekker eten, springkussens, naar buiten en meer. Kijk maar!

Advertentie
 1. Groentesoep Festival

  1 groentesoep
  Groentesoep festival

  Op zaterdag 30 september vindt in Almere het gratis Groentesoep Festival plaats. Net als een echte groentesoep bestaat ook dit evenement uit allemaal ‘groene’ ingrediënten. Er treden bandjes op, er is theater, een rommelmarkt en dansworkshops, allemaal met een groen tintje. Natuurlijk kun je er ook heerlijk en gezond (biologisch) eten.

 2. Twee Turven Hoog 

  2 twee turven
  Twee turven hoog

  Weleens van Festival 2 Turven Hoog gehoord? Dat is een muziek-, dans- en theaterfestival speciaal voor de allerkleinsten (0-6 jaar). De voorstellingen zijn prachtig en kinderen kunnen genieten van allerlei bijzondere, interactieve kunstinstallaties. Reken maar dat ze hun ogen uitkijken. Het festival vindt plaats van 27 september t/m 1 oktober 2017 in Almere en Amsterdam. Er staan zoveel leuke dingen op het programma, dat wordt nog moeilijk kiezen!

  Advertentie
 3. Rrrollend Rotterdam

  3 Rollend
  Rrrollend Rotterdam

  Rrrollend Rotterdam staat voor drie dagen lang Food & Fun. Van 29 september t/m 1 oktober bruisen het Noordplein en het Kralingse bos van de gezelligheid. Er spelen lokale bandjes en een dj. Kinderen worden vermaakt met knutsel- en schminkactiviteiten en fijn kindertheater. Ondertussen kun je je culinair hart ophalen bij de verschillende foodtrucks die allerlei verrassende gerechtjes verkopen. Een heerlijk uitje voor het hele gezin.

 4. De Betovering

  4 Betovering
  Festival De Betovering

  Festival De Betovering in Den Haag is hét internationale kunstfestival voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Het festival duurt maar liefst negen dagen (13-21 oktober) en heeft een bomvol programma met wel 500 voorstellingen en workshops op meer dan 50 locaties in Den Haag. Ook dit jaar staan weer de mooiste voorstellingen uit binnen- en buitenland op het podium.

  Advertentie
 5. Springkussenfestival

  5 springkussenfestival
  Springkussenfestival

  Op vrijdag 20 oktober wordt Sporthal de Vliethorst in Voorschoten omgetoverd tot een groot springkussenparadijs!  Dat betekent lekker springen en klauteren op heel veel springkussens en springkastelen. Leuk zijn de stormbaan, de brandweer-glijbaan en de beestenboel-vulkaan. Voor de kleintjes zijn de ballenbak in junglestyle en het krokodillen-springkussen een aanrader.

 6. Moooiste Festival 

  6 MOOoiSTE
  Moooiste Festival

  Buitenplaats Leyduin ligt tussen Heemstede en Vogelenzang en is een prachtig plekje. Om dat aan iedereen te laten zien organiseert de buitenplaats op 24 september een superleuk festival voor het hele gezin. Op het programma staan onder andere kindertheater, boompje klimmen en verschillende workshops. En wat zo gaaf is, de bekendste boswachter van Nederland, Arjan Postma, komt ook langs!

 7. Roots in the Woods

  7 Roots
  Roots in the Woods

  Ook leuk voor de herfstvakantie is het Roots in the Woods Festival. Het vindt plaats van 14 tot en met 22 oktober op verschillende plekken op de Veluwe. Dompel je onder in de sfeer van de herfst. Geniet van muziek, verrassend theater, eten en drinken, knapperende vuurtjes én de leukste kinderactiviteiten. Het Roots in the Woods Festival heeft als hoofdlocatie het Beekpark in Apeldoorn, maar ook op andere plekken zijn gave sub-locaties van het festival!

 8. Ambacht in Beeld Festival

  8 Ambacht
  Ambacht in Beeld

  De naam zegt het al, op dit festival in Amsterdam draait het allemaal om vakmanschap. Laat je kinderen zien hoe dingen met de hand gemaakt worden. Een mozaïek bijvoorbeeld, een wollen sjaal of een leren etuitje. Er zijn heel veel verschillende workshops om aan mee te doen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon gaan kijken en je laten verwonderen. Het festival vindt plaats op 22, 23 en 24 september en voor de workshops kun je je van te voren via de website opgeven. Handig als je zeker wilt zijn van een plaatsje.

 9. Kunsten op straat

  9 Kunsten op straat
  Kunsten op straat

  Straattheater is zo leuk! Het is vaak gek, maakt je aan het lachen, je weet niet wat je ziet. Tijdens het Kunsten op Straat festival in Twente kom je het straattheater overal tegen. Op iedere straathoek en ieder plein gebeurt wel iets. Kleine, poëtische voorstellingen en grote luidruchtige, er is van alles wat. Op 23 september is het festival in Raalte, op 24 september in Diepenheim. Ga je ook kijken?

Zoek je nog meer ideeën voor leuke activiteiten voor in de herfstvakantie? Check dan snel de Uitagenda op Kidsproof.nl. Dan zie je direct wat er bij jou in de omgeving allemaal te doen is.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.