Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Nieuwe mamablogger: Linda

Linda gaat vanaf vandaag elke week bloggen voor Ouders van Nu. Ze vertelt herkenbaar over haar hectische leven als moeder van 3 en over alles wat haar opvalt, irriteert, inspireert en bezighoudt. Eerst even voorstellen: dit is Linda!

Advertentie

Hi mede-mama (to be). Wat leuk dat je mijn blog leest. Ik stel me even voor, zodat jij weet wie de persoon achter deze nieuwe wekelijkse blog is.

Tropenjaren als jonge moeder

Op mijn 23ste ben ik moeder geworden van een zoon (5). Kort daarop volgden een dochter (4) en nog een dochter (2). Ze kwam allemaal kort op elkaar. Dat hadden mijn partner en ik niet besproken, dat is gewoon zo gelopen. Ik wist wel dat ik jong moeder wilde worden.

De afgelopen 5 jaar waren best hectisch kan ik je zeggen. Het zijn echt tropenjaren. Of ik was zwanger, of net bevallen, of ik zat in mijn ontzwanger-fase. Pittig! Vooral de zwangerschappen en bevallingen gingen niet vanzelf en de babytijd was ook aanpoten. Mijn kinderen waren geen slaapbaby’s. Met 1 baby vond ik dat nog wel te doen, maar toen er meer kinderen waren snakte ik naar wat rust. Herkenbaar?

Eigen bedrijf opstarten

Nu ben ik nog nét 29 jaar en gaan de oudste 2 naar de basisschool. De rust keert weer een beetje terug in huis. Uiteraard heb ik het nu weer druk met andere dingen: naar school brengen, speeldates, zwemles. Maar ze worden zelfstandiger en dat geeft weer wat meer vrijheid. Heel fijn.

Toen de eerste 2 klein waren heb ik nog een tijdje voor de klas gestaan. Ik ben juf. Maar het viel niet goed te combineren met het onregelmatige werk van mijn man. Toen ik net een half jaar moeder was ben ik mijn mamablog Love2BeMama gestart en ik wist meteen: dit wil ik uitbreiden. Middenin het schooljaar heb ik de knoop doorgehakt om te stoppen met werken. Ik wilde mijn eigen bedrijf opstarten, en ik wilde meer rust thuis.

Advertentie

De beste beslissing ooit! Geen gestress meer om de opvang van de kinderen en of ik er wel genoeg voor hen ben. En nu er 2 naar school gaan, ben ik toe aan een volgende stap: een eigen webshop. Momenteel ben ik druk bezig om deze te vullen met de producten. Zo spannend.

Spelen en werken

Fulltime thuis zijn bij de kinderen en vanuit huis werken is best wel vermoeiend…  Heel eerlijk? Het is doodvermoeiend! Het is fijn dat het kan, maar af en toe verlang ik naar een dagje alleen thuis. Of alleen op een kantoor zitten met volwassen collega’s. Maar gelukkig vermaakt mijn Valerie zichzelf prima op mijn kantoor. Zij speelt, ik werk. Wanneer ik maar kan. Een druk leven maar zeker niet saai.

Mijn man werkt onregelmatig, dus iedere week ziet er qua invulling anders uit. Behalve dat op maandag, dan is hij altijd vrij. Gemiddeld draai ik het spitsuur 3 avonden in de week alleen. Dan kies ik voor de makkelijke weg; bordje sla met een tosti. Doe ik niet moeilijk over.

Taxi Mama

Als gezin reizen we graag. Ook verre reizen. Prima te doen met kinderen. Binnenkort gaan we naar Sint Maarten! We ondernemen veel, voor mijn blog kom ik nog eens ergens. Met jonge kinderen beleef ik genoeg: 8 keer per dag op en neer van huis naar school, iedere nacht op jacht naar monsters onder het bed. Maar ook ‘zindelijkheidstraining;, helpen op de basisschool, zwemlessen en logopodie…Taxi Mama is al onderweg!

Advertentie

Mijn blogs zijn wekelijks te lezen op Ouders van Nu. Zie ik je daar?

Redactioneel – Offer- Boek ouderschap

Boek ouderschap

Alles over de ontwikkeling in de eerste 18 maanden
Shop nu