Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

'Die van mij mogen bij het kerstdiner onder de tafel zitten'

Jaarlijks worden meer dan 250 kinderen door een van hun ouders ontvoerd. In de nieuwste Ouders van Nu (die nu in de winkel ligt!) doet een moeder haar heftige verhaal. Voor hoofdredacteur Hilde een extra reden om te genieten van de feestdagen met haar gezin.

Douane

Vorig jaar vroeg een douanebeambte op Schiphol of we konden aantonen dat Hein de vader is van onze kinderen. Ik vond het belachelijk en reageerde een beetje geïrriteerd. Alsof ik mijn kinderen met een wildvreemde de grens over zou smokkelen? En zag die man dan niet, hoe leuk onze jongens met hun vader zijn? En dat Dries enorm op Hein lijkt?

Advertentie

Ontvoerd

Nadat de kinderen een paar keer ‘papa’ hadden gezegd en we wat vakantiefoto’s lieten zien, mochten we verder en was het voorval snel vergeten. Tot deze maand. Toen ik hoorde dat er jaarlijks meer dan 250 kinderen (door een van de ouders) ontvoerd worden naar het buitenland, begreep ik de douanier opeens beter. Insiya is een van die kinderen. Haar moeder vecht al meer dan een jaar voor haar vrijlating. In editie 13 van Ouders van Nu vertelt ze hoe het voelt om zonder je kind te leven en niet te weten hoe het met haar gaat.

Feestmaand

Haar heftige verhaal spoorde me aan om nóg meer te genieten van mijn gezin deze decembermaand. Ik ga me dus niet druk maken, als de kinderen liever onder de tafel zitten tijdens het kerstdiner. En het maakt me ook niet uit als ze alle sinterklaascadeaus tegelijk openscheuren of twee chocoladeletters in hun mond proberen te stoppen. Hoewel, er zijn grenzen! Anyway: ik wens je een stressloze december toe, samen met de mensen die je liefhebt.

Hilde Tholen

Hilde Tholen is 40, hoofdredacteur van Ouders van Nu, woont samen met Hein, Feike (4), Dries (2,5) en baby Calle in Haarlem. Ze is altijd op zoek naar balans (in alles) en positief nieuws.