Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x de leukste theatervoorstellingen voor peuters en kleuters

Met kleine kinderen naar het theater is zó genieten. Juist omdat ze nog helemaal opgaan in die magische wereld. Kidsproof selecteert de leukste voorstellingen die je de komende maanden kunt zien.

Advertentie
 1. Held op Sokken (5+)

  OvN Held op sokken Held op Sokken

  Draken verslaan en prinsessen uit torens bevrijden? Dat is niks voor ridder Roderick. Hij is een niet-zo-stoere ridder, maar toch troeft hij andere ridders af en weet hij de jonkvrouw voor zich te winnen. Een ontwapenend muzikaal verhaal vol draken, prinsen en prinsessen door Schippers&VanGucht. Je kunt er onder meer heen in Amsterdam (28 januari), Arnhem (18 februari) en Den Haag (3 maart).

 2. De Kleine Cowboy (4+)

  OvN De Kleine CowboyDe Kleine Cowboy – fotograaf: Joost Milde

  De Kleine Cowboy neemt je mee naar het Wildste Westen. Boy is op zoek naar zijn knuffelkoe Cow en beleeft daarbij allemaal spannende avonturen. Knap gemaakt, deze lekkere kinderwestern, en ongelofelijk hoe theatergezelschap Het Laagland een hele veestapel op het podium weet te toveren! Kinderen zullen zichzelf enorm in het verhaal herkennen: het gaat over klein zijn in een grote wereld. Komende maanden onder andere in Utrecht, Amsterdam, Dordrecht, Haarlem, Den Helder en Maastricht.

  Advertentie
 3. De Nachtwaker (6+)

  OvN De Nachtwaker De Nachtwaker

  De theatermakers van Het Filiaal staan bekend om hun prachtige familievoorstellingen, die altijd draaien om de verbeelding van het kind. Dit is weer zo’n mooie show. Er wordt nauwelijks in gesproken, maar er is des te meer te zien. De nachtwaker uit het verhaal houdt alle monitors strak in de gaten en, heel belangrijk, checkt of alle deuren wel dicht zijn. Maar één deur wil telkens niet sluiten. Wat zit daar achter? Als hij zijn nieuwsgierigheid niet meer kan bedwingen, gaat hij naar binnen… Deze voorstelling vol onverwachte wendingen speelt de komende maanden bijna dagelijks en is onder meer te zien in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Hengelo, Meppel en Dordrecht.

 4. Festival 2 Turven Hoog (0-6)

  OvN 2 Turven Hoog Festival 2 Turven Hoog

  Festival 2 Turven Hoog is er voor de kleinsten, de aller-allerkleinsten en voor volwassenen. Een ultiem uitje voor het hele gezin dus. Van 28 maart tot en met 8 april reist dit festival met muziek, dans en beeldende kunst langs theaters in Almere, Den Haag, Haarlem en Amsterdam. Kinderen worden bij veel voorstellingen actief betrokken of mogen heel dichtbij komen. En buiten de zalen staan ook nog allerlei installaties waarin ze kunnen spelen en ontdekken. De leukste manier om kennis te maken met theater! Het exacte programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

  Advertentie
 5. Openluchttheater

  OvN Openluchttheater Openluchttheater

  Heb je zo’n vermoeden dat je kind het krap vijf minuten uithoudt in een theaterzaal? Of vindt-ie het te spannend? Begin laagdrempelig en neem ‘m mee naar een openluchttheater. Die vind je vaak op unieke plekken, ze zijn kleinschalig en het grootste voordeel: het is lekker buiten. Vanaf je picknickkleed kan je kind zich geleidelijk laten meevoeren door een prachtig verhaal en tussen het zingen, dansen en lachen door kan er gerust een rondje gerend worden. Zo ontdekt je kind vanzelf hoe leuk theater is. Ook komend seizoen zijn er weer allerlei voorstellingen voor de hele familie. Kijk hier voor een voorstelling bij jou in de buurt.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.