Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Top-3 apps voor in de meivakantie

Er zijn ontelbaar veel apps voor kinderen. Maar welke zijn echt leuk en leerzaam? Ilona Jens van Mediasmarties pikt iedere maand de meest opvallende er tussenuit. Vaak zijn ze gratis, soms betaald, maar altijd bijzonder. Deze maand 3 apps waarmee je kind zich lekker kan vermaken als het 's ochtends of 's avonds net te koud is om buiten te spelen: Urby City Tour, Bollo en Bas op de kinderboerderij.

 1. Urby City Tour

  Urby City Tour
  Kosten: Gratis
  Geschikt voor: iPhone, iPad, iPod touch
  Leeftijd: vanaf 6 jaar
  Goed voor: kennis van Amsterdam, geschiedenis
  Taal: Nederlands

  Mediasmarties over Urby City Tour
  Mocht het weer mee zitten deze vakantie, ga dan met het hele gezin er op uit met de app Urby City Tour! Een dagje Amsterdam wordt er een zoals je die nog nooit hebt meegemaakt. Met je iPhone of iPad op pad loop jij één van de drie routes. Onderweg beantwoord je samen met jouw team vragen over wat je ziet, lees je informatie en krijg je opdrachten. Ben je met meerdere mensen? Neem dan twee apparaten mee en speel tegen elkaar. Als echte Urby CityZoomers verkennen jullie de hoofdstad! Verdwalen doe je niet, want op de kaart zie je precies waar je bent en geeft de app aanwijzingen waar je heen moet. Kan niet missen. Trek er wel een paar uur voor uit, want er is veel te beleven. Veel meer verklappen we niet, want des te verrassender wordt jouw tocht door hartje Amsterdam.

  App Store

 2. Bollo

  Bollo
  Kosten: Gratis
  Geschikt voor: iPhone, iPad, iPod touch, Android
  Leeftijd: vanaf 2 jaar
  Goed voor: leesvaardigheid, muzikaliteit, vormen herkennen
  Taal: Nederlands

  Mediasmarties over Bollo
  Als winnaar van de Media Ukkie Awards 2016 mag de app Bollo niet ongenoemd blijven. Met Bollo de Beer, de mascotte van Landal GreenParks, komt jouw kind absoluut in de vakantiestemming. Zin om te lezen? Kies dan voor het digitale prentenboek. Een duidelijke voice-over vertelt het verhaal. Of laat je kind zich liever voorlezen door papa of mama? Schakel dan de voice-over uit en maak gebruik van de ondertiteling. Ook kan je je eigen muziek maken en spelen met een van de zoekplaten. En dat is allemaal mogelijk op drie verschillende locaties: in het bos, op het strand en in de bergen. Is je kind moe van het lezen en spelen? Dan zijn er altijd nog de Bollo-filmpjes. Ondanks dat de app van Landal GreenParks is én gratis wordt aangeboden wordt er geen in-app reclame gemaakt. Leuk weetje: de karakters zijn (nog ouderwets) van klei gemaakt en vervolgens bewerkt met de computer.

  App Store
  Google Play

 3. Bas op de kinderboerderij

  Bas op de kinderboerderij
  Kosten: Gratis
  Geschikt voor: iPhone, iPad, iPod touch, Android
  Leeftijd: vanaf 2 jaar
  Goed voor: dieren herkennen, geheugen, logisch inzicht
  Taal: Nederlands

  Mediasmarties over Bas op de kinderboerderij
  Nog een leuke vakantie-app van Nederlandse bodem is Bas op de kinderboerderij. Deze app maakt een bezoekje aan de kinderboerderij nog leuker en leerzamer. Mocht je deze vakantie nou naar de dierenboerderij gaan, neem je tablet of telefoon mee en gebruik de optie ‘foto’s maken’. Tik op een dier, zoek hem op en maak er een foto van. Jouw kind weet straks precies hoe elk dier heet. Leuk extraatje: je kan de foto’s voorzien van gesproken commentaar. Geen kinderboerderij in de buurt? Geen probleem, het dierenmemoryspel en de legpuzzel zijn ook hartstikke leuk. Bovendien geeft de app tips over hoe je bijvoorbeeld thuis een kinderboerderij kunt nabootsen. Samen met de vrolijke en duidelijke stem van Bas wordt jouw kind een echte dierenkenner!

  App Store
  Google Play

Ilona Jens

Ilona Jens is directeur van JVtv en Mediasmarties, het platform over kindermedia. Ze vindt het prima als kinderen ‘digitaal lummelen’, maar dan wel graag een beetje verantwoord. Ze ontwikkelt en produceert al 25 jaar content voor kinderen en hun ouders. Educatie is haar specialiteit. Dat maakt haar een appsolutely expert, iemand die weet waar kinderen blij van worden. Met haar bedrijf Mediasmarties informeert en inspireert ze ouders over hoe kinderen digitale media ervaren. Haar doel is om daarin op een speelse, uitdagende maar ook veilige manier te begeleiden. Daarnaast geef ze gastcolleges over mediawijsheid op hogescholen en universiteiten en organiseert ze events over Kids & Mediagebruik.