Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Vermoeide moeder zoekt personal trainer

Het is dat Sinterklaas weer terug is naar Spanje, anders dan had ik aan hem een personal trainer gevraagd. Je weet wel, zo’n mannetje dat op en top in vorm is en mij – uitgezakte, niet gespierde, vermoeide en geen conditie hebbende moeder – weer in vorm gaat brengen. Na de zomer had ik het plan om in 12 weken weer strak in mijn vel te zitten. Je raadt het al; dat is mislukt

Advertentie

Tijdgebrek

Ik heb chronisch tijdgebrek en kom eigenlijk 5 uur te kort in een dag. Ik werk vanuit huis. Dat komt neer op werken als de kinderen naar school zijn, een middagdutje doen, ’s avonds in bed liggen of als mijn man thuis is. Er blijft weinig tijd over voor andere dingen. Want naast mijn werk zijn er de naschoolse activiteiten van de kinderen, het eeuwige huishouden en de sociale contacten. En als dat alles gedaan is, dan ben ik bekaf.

Ik weet het, je kunt ook tijd máken. Maar hoe kom ik dan toe aan mijn dagelijkse werkzaamheden? Want ‘even naar de sportschool’ duurt altijd langer dan je denkt. Sporttas inpakken, naar de sportschool rijden (ik ga écht niet op de fiets), 3 kwartier ongetraind en onbegeleid aan apparaten hangen om vervolgens te douchen en weer naar huis te rijden. Daar ben ik zeker 1,5 tot 2 uur mee kwijt. En het levert mij niks op. Ik smokkel met gewichten of de zwaarte van het hometrainerprogramma en stop meestal eerder dan ik met mezelf had afgesproken. Kortom, zweten is er niet bij.

Geschreven door

Linda Bosscher

Smoesjes

Op het gebied van sporten heb ik geen discipline. Echt 0,0 %. Ik vind er geen bal aan. Af en toe krijg ik het op mijn heupen en ben ik ineens supergemotiveerd, maar dan wil ik ook binnen no time resultaat zien, anders haak ik af. Ik heb een lange wensenlijst: het moet niet teveel tijd kosten, ik wil 1-op-1-begeleiding, het moet ‘makkelijk’zijn, ik wil snel resultaat zien en niet in het openbaar zweten. Onmogelijk natuurlijk als je echt resultaat wil…Dit zijn dus gewoon smoesjes.

Hoe doen die andere vrouwen dat toch? Als je op social media zit ontgaan je die succesverhalen vast niet; vrouwen die eerst extreme obesitas hadden en nu extreem gespierd zijn en zich elke dag in het zweet werken (mijn grote voorbeeld is LIVLOVESTORUN). Ook dit soort fitte moeders hebben kinderen, baan, huishouden, sociaal leven en een vent…Wat hebben zij wel dat ik niet heb? Een nanny? Discipline? Worden ze gesponsord? Ik wil dat ook!

Huis-tuin-en-keukensporten

Anno 2015 zou ik thuis aan de slag kunnen. Sporten in mijn eigen tijd, mijn eigen omgeving en op mijn eigen tempo. In het zoeken en vinden van huis-tuin-en-keukensporten ben ik inmiddels gespecialiseerd. Net als in het uitzoeken van mooie sportoutfits, trouwens . Ik weet de weg te vinden naar de leukste online workouts voor vrouwen. Blogilates is mijn favoriet en op mijn iPhone staat de app 7 Minutes, waarbij je elke dag slechts 7 minuten kwijt bent aan een complete workout. Ook heb ik een hoepel waarmee je in 3 weken – dat beweert de gebruiksaanwijzing – een strakke buik kunt krijgen. In maar 3 weken! Zo gepiept dus, maar die strakke buik heb ik nog steeds niet…

Advertentie

Er is maar 1 oplossing

Ik moet keihard aangepakt worden. Voor mij is er maar 1 oplossing; een personal trainer. Iemand die mij thuis komt ophalen (hij belt aan, ik kan niet meer terug) en waarmee ik in de buitenlucht ga trainen. Op tijden dat ík kan. Drie keer per week een bootcamp, hardlopen en workouts. Zonder apparaten of dure attributen. Geen poespas.

Over een paar maanden word ik 30. Ik weet dus wat ik ga vragen. Alleen nu nog iemand vinden die mij echt in beweging krijgt en houdt. En dan een geldboompje kweken, want het is vast iets duurder dan de sportschool.

Is dit voor andere moeders herkenbaar? Ik ben benieuwd; hoe gaat het jou af? Kun je het sporten volhouden of haak je snel af? Hoe kom je weer in vorm na je zwangerschap(pen)? Wie heeft de gouden tip(s)?

Linda Bosscher

Linda Bosscher (30) is getrouwd en moeder van 2 kleuters en 1 peuter. Runt vanuit huis haar blog Love2BeMama en een webshop. Ze reist graag, houdt van koffie & sushi, slaapt weinig, heeft geen tijd voor hobby’s zoals breien of doe-het-zelven, maar loopt over van inspiratie. Elke woensdag om 12.00 uur kunnen we een nieuwe blog lezen van deze gedreven Social Influencer.

Redactioneel – Offer – Klaar voor het najaar (schoenen)

kleertjes.com

Klaar voor het najaar

Lopen, rennen en spelen
Kies de juiste schoen