Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Zes heerlijke weken zomervakantie

Ik knipper met mijn ogen en de zomervakantie is bijna weer voorbij. Wat gaat de tijd snel als je het leuk hebt. De eerste 2 weken was het voor iedereen even wennen. De buurtkinderen gingen vrijwel allemaal meteen op vakantie dus was er niemand om mee te spelen. Maar uiteindelijk vond iedereen zijn draai en kon het Grote Genieten beginnen. Wat een zaligheid: 6 hele weken géén wekker en niet op tijd op school hoeven zijn.

Advertentie

In de 3e week van de zomervakantie vertrokken we zelf naar de Franse en de Spaanse zon. Wat een heerlijkheid! De eerste paar dagen in Zuid-Frankrijk hadden we het goed getroffen. We zaten in een, zo bleek, pas geopend verblijf. Om precies te zijn een Piratenverblijf mét jacuzzi. Superleuk!

Geschreven door

Linda Bosscher

Niet meer zwemmen

Na een paar dagen gingen we door naar de Spaanse zon, waar we op een heerlijke camping terechtkwamen. Helaas hebben we in 1 week wel 3 artsen bezocht. Manlief en zoonlief hadden oorontsteking en ik had een fikse blaasontsteking. Alweer. Hoera voor de zwembaden! We mochten dus niet meer zwemmen en ik mocht met mijn antibiotica niet in de zon. Ik kan je vertellen dat het geen pretje is om in het buitenland een arts te zoeken. Het is een gedoe en natuurlijk overkomt ‘iets’ je altijd in het weekend.

Op de terugweg in Frankrijk kon ik weer naar een dokter omdat de Spaanse arts mij een flutmiddel voorgeschreven bleek te hebben. Gelukkig zijn de oorontstekingen nu weer weg en is mijn blaasontsteking op zijn retour. Ondanks alles hebben we het heel fijn gehad met elkaar! We genieten nu nog even van onze laatste week vakantie. De kids gaan nog een nachtje met opa en oma kamperen en papa en mama hebben nog een avondje uit op het programma.

Terug in het ritme

Hoe fijn de vakantie ook was, het is ook fijn om langzaam weer in het ritme te komen en straks weer naar school te gaan. Na de vakantie weer een mijlpaal, want mijn jongste gaat twee dagdelen naar de peuterspeelzaal. Onze oudste blijft nog een jaartje extra kleuteren in groep 2. Voor hem en (vooral) mama heel spannend, want hij start in een nieuwe klas. Daar heb ik wel een beetje buikpijn van, want hij had zo’n leuke klas. Onze middelste start weer in groep 1 dus er verandert nog niet heel veel.

Iedereen heeft er weer zin in en eerlijk? Ik kijk stiekem heel erg uit naar twee dagdelen ‘home alone’. Tijd om te sporten en te werken. Het zijn maar een paar uurtjes, maar voor mij wel kostbare uurtjes. Na zes heerlijke weken zomervakantie is dat óók weer genieten!

Advertentie

 

Linda Bosscher

Linda Bosscher (30) is getrouwd en moeder van 2 kleuters en 1 peuter. Runt vanuit huis haar blog Love2BeMama en een webshop. Ze reist graag, houdt van koffie & sushi, slaapt weinig, heeft geen tijd voor hobby’s zoals breien of doe-het-zelven, maar loopt over van inspiratie. Elke woensdag om 12.00 uur kunnen we een nieuwe blog lezen van deze gedreven Social Influencer.