7 zwemparadijzen voor kleine én grote kinderen

7 zwemparadijzen voor kleine én grote kinderen

Mijn zoontje Sam is gek op zwemmen, spetteren en gek doen in het water. Ik doe hem dan ook een enorm plezier met een dagje zwembad. Een zwemparadijs met glijbanen en stroomversnellingen is natuurlijk helemaal favoriet. Voor deze blog heb ik zeven toppers voor jullie op een rijtje gezet. Zwemparadijzen waar het voor kleine én grote kinderen goed toeven is.

 1. De Koploper

  De Koploper
  Dit zwembad in Lelystad heeft een echt piratenbad. Favoriet bij de jongens van mijn collega Susanne. Vooral het grote piratenschip met waterkanonnen vinden ze fantastisch. Daarnaast zijn er twee speciale baden voor de allerkleinsten, een groot bad en een snelstroombad.

 2. Het Tikibad

  2. Tikibad
  Het Tikibad in Wassenaar is meer dan een tropisch zwemparadijs. De elf unieke glijbanen maken het Tikibad tot het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux! Van de heftige Tyfoon tot de rustige Lazy River, er is voor ieder wat wils. En ook aan de kleintjes is gedacht. Die kunnen spetteren in het overzichtelijke kinderbadje met miniglijbaanplezier.

 3. De Hoornse Vaart

  3. HoornseVaart
  In dit Alkmaarse zwembad kun je je makkelijk uren vermaken. Er zijn meerdere zwembaden, glijbanen, een golfslagbad en een waterspeeltuin. En de Bucketgame: een nieuwe attractie waarbij je zo snel mogelijk alle verlichtte buttons moet proberen te raken, om ervoor te zorgen dat je medespeler een emmer koud water over zijn hoofd krijgt. Gaaf toch?

 4. De Holle Bolle Plons

  4. Holle Bolle Plons
  Zwembad de Holle Bolle Plons in Tuitjenhorn is meer een tropische waterspeeltuin dan een gewoon zwembad. Je kunt er heerlijk spelen. Glij avontuurlijk naar beneden van de waterglijbaan met flitsende lichteffecten of kies voor de familieglijbaan waar je met de hele familie vanaf kunt!

 5. Aqua Mundo

  5. Aqua Mundo
  Centerparcs De Eemhof in Zeewolde heeft een geweldig subtropisch zwemparadijs. Ik ben er zelf geweest als kind en ook met Sam toen hij nog een echt kleintje was. Beide keren waren een succes. Het zwembad is geschikt voor alle leeftijden. Voor de kleintjes is er een leuk en veilig kinderdoebad, voor de wat grotere kids zijn er spectaculaire glijbanen en een wildwaterbaan. Echt een aanrader!

 6. Aquafun Sportiom

  6. aquafun Sportiom
  Leuk in dit zwemparadijs in Den Bosch is de wildwaterrivier waar je met een luchtband doorheen kunt stromen. Maar ook de glijbanen zijn fantastisch en het golfslagbad niet te vergeten… Er is genoeg te doen. Voor de kleintjes is er Turtle Bay, een speciaal kinderbadje. Alles bij elkaar opgeteld: een heerlijk zwembad!

 7. Swimfun

  7. swimfun
  Van dit subtropische zwembad in Joure wordt wel gezegd dat het het leukste zwembad van het noorden is. Je vindt er een wildwaterbaan, spannende glijbanen en een golfslagbad. Voor de kleuters en peuters is er een apart badje en voor saunaliefhebbers zijn er kruidenbaden, stoomcabines en sauna’s. Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin dus!

  Er zijn natuurlijk veel meer leuke zwembaden in Nederland. Je vindt er heel veel op Kidsproof.nl. Ook die waar je goed terechtkunt voor zwemlessen voor je kids!

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.