Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10 redenen waarom Drenthe je volgende vakantiebestemming is

Wil je er deze zomer toch even tussenuit, maar het liefst naar een bestemming met veel ruimte en een mooie natuur? Zoek het lekker dichtbij en verkas een paar dagen of een weekje naar Drenthe, de Oerprovincie van Nederland. Wedden dat het niet bij één keer blijft?

Ouders van Nu samen met Drenthe

1. Eindeloos rondrennen

‘Uitkijken!’ ‘Nee, pas op.’ ‘Op de stoep blijven.’ Ben je rondom je huis altijd op je hoede voor het drukke verkeer? Dan is de Drentse natuur echt een verademing. Je kind kan er eindeloos rondrennen, klauteren op boomstammen en het avontuur opzoeken, zonder dat het gevaar van alle kanten komt. Héérlijk voor hem, maar ook zeker voor jou!

2. Geen prikkels

Wil je het liefst zo weinig mogelijk prikkels? Ook dan is Drenthe echt een ideale vakantiebestemming. Er zijn zoveel mooi plekken in de natuur waar je als gezin even helemaal alleen kan zijn. En als jullie toch worden gestoord, is het door een Drents heideschaap. Maar dat betekent niet dat er niets te doen is. Integendeel…

3. Frisse buitenlucht

De Drentse natuur is één grote stoere speeltuin. Je hebt er talloze belevingspaden, speelbossen en klimparken voor uren vermaak. En dat in de frisse buitenlucht. Je kunt er klimmen, hutten bouwen, spelletjes doen, met je blote voeten door de modder lopen en nog veel meer.

4. Wandelen op hoogte

Zijn jullie in voor een beetje spanning en is er niemand met hoogtevrees, dan is het Boomkroonpad in de Boswachterij Gieten-Borger een echte must-do. Je loopt er tussen de toppen van de bomen. De ‘klim’ volbracht? Rondom en in het bijbehorende Buitencentrum is nog veel meer te beleven.

5. Slecht weer? Genoeg te doen

Wil je kind een middag uitrazen in een speeltuin? Ook dat kan in de Oerprovincie van Nederland. Zo vind je er bijvoorbeeld speeltuin De Drentse Koe met een grote speelweide, heel veel voertuigen en een indoorspeelterrein. Meer leuke opties zijn het Gevangenismuseum, Plopsaland en Wildlands.

6. Origineel overnachten

Een overnachting op een vakantiepark of een camping is natuurlijk leuk, maar nóg leuker is het om met z’n allen in een boomhut te slapen onder een dak vol heldere sterren en tussen de toppen van de bomen. Of overnacht in een knusse plaggenhut met je eigen geit (geen grap!). Vanaf de keukentafel kijk je direct de stal in van de geiten Greet en Gerrit.

7. Op safari

Op safari, en dat gewoon in Drenthe? Jazeker! Met een 100% elektrische terreinwagen kun je namelijk de Hondsrug over crossen. Met een gids die om de zoveel tijd stopt om uitleg te geven en je naar plekjes brengt waar je anders niet komt. Startpunt van deze leuke excursie is in Exloo (vanaf Fletchel Hotel de Hunzebergen).

8. Schaapjes tellen

Is jouw kind dol op dieren? Ook dan is Drenthe perfect. Want een bezoek een schaapskooi – zoals die in Orvelte of de schaapskudde in Ruinen (bij Nationaal Park Dwingelderveld) – hoort er zeker bij als je in Drenthe bent. Lukt dit niet, helemaal niet erg: de kans is groot dat je hoe dan ook schapen tegenkomt tijdens je wandeling of fietstocht over de Drentse hei.

9. Hunebedden hunten

Bij Drenthe horen natuurlijk hunebedden. Wist je dat dit de oudste monumenten van Nederland zijn? Voor het grootste hunebed – de D27  – moet je naar Borger. Dit hunebed is ruim 22 meter lang. In totaal vind je in Drenthe 52 hunebedden. Als je meer wilt weten over hunebedden is het Hunebedcentrum een aanrader. Dit museum ligt op een steenworp afstand van de grootste hunebed.

10. Oude herinneringen ophalen

Ben je vroeger als kind ook weleens naar Drenthe geweest? Dan is het extra leuk om er nu samen met jou eigen kind naartoe te gaan om dezelfde plekken te bezoeken en fijne herinneringen op te halen. En vooral ook om samen nieuwe herinneringen maken!

Nog veer meer leuke Drenthe-tips vind je op de website drenthe.nl