10 tekenen dat je écht toe bent aan vakantie

Verlies je iets te vaak je geduld met je treuzelende peuter of breken de slapeloze nachten je op? Dan is het tijd om een vakantie te boeken voor een flink dosis nieuwe energie. Ook als je je herkent in een van de onderstaande signalen, is er maar één antwoord: go, go, go!

Ouders van Nu met Canvas Holidays

1. Je maakt van een klein probleem een groot probleem

Normaal gesproken ben je van het type ‘altijd positief’, en ben jij wel de laatste die zich druk maakt over het feit dat je al een jaar lang geen nacht goed hebt geslapen. Maar de laatste tijd… Je maakt van iedere mug een olifant. Om maar iets te noemen: je peuter die je zindelijk had verklaard, maar toch weer een ongelukje heeft gehad.

2. Je weet niet meer wanneer jullie laatste vakantie was

Oef, die laatste vakantie met het gezin: was dat nou vorig jaar, of is het alweer twee jaar geleden dat jullie gingen kamperen in Frankrijk? Als je moet graven in je geheugen naar het laatste weekendje weg, dan is het hoog tijd om een avond te besteden aan het vinden van een leuke vakantiebestemming.

3. Mensen zeggen dat je er vermoeid uitziet

Lang leve de crèmes tegen wallen en foundation. Daarmee maskeer je prima je wallen en vermoeide huid. Maar als mensen zeggen: ‘Wat zie jij er bleekjes uit, voel je je wel goed?’, dan weet je hoe laat het is. Tijd voor een time out!

4. Je hebt geen humor meer

Sla de onderzoeken er maar eens op na: lachen is gezond. Want: je bloeddruk gaat erdoor omlaag en ook de hoeveelheid stresshormonen in je bloed neemt af. Schiet je niet meer in de lach, zelfs niet door een grappige opmerking van je peuter, dan weet je genoeg.

5. Je eet meer comfort food

Gezond koken, het schiet er steeds vaker bij in. Je hebt er gewoon de puf niet meer voor en grijpt dus net iets te vaak naar comfort- en fastfood.

6. Je bent sneller geïrriteerd

Ach, het is maar een fase. Het is maar een fase, het is maar een fase. Door hier aan vast te houden, sla jij je door de moeilijke momenten van het ouderschap heen. Maar als je merkt dat je de laatste tijd wel heel vaak een kort lontje hebt, dan weet je dat je er doorheen zit.

7. Je to do list is niet meer te overzien

Normaal gesproken ben je een controlfreak, maar sinds een aantal weken is het een grote chaos. Niet alleen in je hoofd, maar ook in huis. De was stapelt zich maar op en je kijkt ook liever niet onder het bed vanwege de lading stof die daar ligt. En laatst ben je op een verkeerde dag naar de opvang gereden.

8. Je klikt vakantiefoto’s van vrienden snel weg

Hoewel je je allerbeste vriend(in) een vakantie van harte gunt, trek je het maar slecht als je zonnige kiekjes van haar voorbij ziet komen op Facebook. Natuurlijk klik je op ‘vind-ik-leuk’, maar stiekem…

9. Je verliest je geduld

Even een scenario: de jongste huilt om niets, de oudste verveelt zich en wil dat je met hem speelt en je tweede zeurt dat hij iets lekkers wil. Oké, adem in adem uit. Normaal weet je precies hoe je hiermee om moet gaan, maar op dit moment heb je geen oneindig geduld en reageer je onredelijk en boos. En ja, dat zorgt voor negatieve reacties bij je kind(eren).

10. Je gaapt meer dan gewoonlijk

Gaaaaaap! Pffff, hoe laat is het? Nog maar elf uur… Nee, het is geen goed teken als het voelt alsof de tijd maar niet opschiet. Al helemaal omdat de dagen normaal gesproken voorbij vliegen en je tijd tekort komt voor al je bezigheden. Een heel goed excuus om te gaan opladen!