Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10x de leukste traktaties met fruit

Hiep hiep hoera, er is één jarig. Maar wat gaan we trakteren? Fruit! En lang leve Instagram ook, voor de allerleukste inspiratie!

Ouders van Nu samen met Nationaal Fonds Kinderhulp

 

Let op: enkele van de onderstaande traktaties bevatten kleine vruchten, zoals druiven, en houten prikkertjes. Voor kleine kinderen zijn deze traktaties niet geschikt.

1. Dolfijnen

Maak van een banaan een dolfijn. Teken er met een zwarte stift ogen op en maak van de steel een snuit. Doe de bananen in plastic bekers met wat druiven erbij, zodat het lijkt alsof de dolfijnen uit het water springen. Leuk detail: een blauwe bal (bes) in de bek.

2. Aardbeien met chocolade

Hoe simpel: dip aardbeien in gesmolten chocolade. Zo worden ze niet alleen extra lekker, maar zien ze er ook feestelijk uit. Vooral als je ze in vrolijke papieren bakjes doet.

3. Fruitegel

Voor deze fruitegel heb je peren, druiven en houten prikkers nodig. Schil de peren tot halverwege en verwijder de steeltjes. Prik er een druif op als neus en maak ogen van bijvoorbeeld blauwe bessen. Rijg tot slot druiven aan prikkers en steek ze er als stekels in.

4. Schildpadden

Halveer groene appels. Steek er druiven op houten prikkers aan als kop en pootjes. Van kruidnagels kun je eventueel ogen maken.

5. Meloenbootjes

Van schijven meloen maak je heel makkelijk leuke bootjes. Maak een mast van een rietje en een zeil van papier en prik het in de meloen. Rijg twee druiven aan een prikker en steek ze erbij als poppetje.

6. Watermeloen op een stokje

Snij driehoeken van watermeloen, steek er aan de kant van de schil ijsstokjes in en klaar zijn je meloenijsjes!

7. Indiaantjes

Met washitape en veertjes tover je een mandarijn heel snel om in een indiaan. Het gezicht teken je erop met stift.

8. Piraten

Maak met bananen en servetten deze stoere piraten. Teken met een zwarte stift een gezicht op de bananen.

9. Fruitraketten

Rijg wat druiven, blauwe bessen en een aardbei op een cocktailprikker met franje en je hebt deze superleuke fruitraketten.

10. Aloha bananen

Verkleed bananen als Hawaïaanse danseressen door van papier een rokje en een bloem te knippen. Bevestig dit met gekleurd plakband en teken verschillende gezichtjes op de bananen.

Ieder kind heeft recht op geluk

Trakteren op school is voor ieder kind een hoogtepunt. Toch is dat niet voor ieder kind vanzelfsprekend. 1 op de 8 kinderen in ons land groeit op in armoede en kan daardoor niet trakteren met zijn verjaardag. Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk en niet mogen worden buitengesloten vanwege armoede. Help daarom kindergeluk mogelijk te maken en doneer. Ga voor meer informatie naar kinderhulp.nl