Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

11 leuke dingen om te doen in de nazomer

Nu de zomer bijna voorbij is, betekent dat niet dat je de hele dag binnen moet zitten. Trek er juist op uit, want er valt buiten genoeg te doen. En regent het een dag? Bouw een tent in huis.

Ouders van Nu samen met VTECH

1. Kamperen op zolder

Heb je een grote zolder, of in ieder geval groot genoeg voor een tent? Of is het nog warm genoeg om ‘m in de tuin op te zetten? Ga dan op een nazomerse dag lekker kamperen in eigen tuin. Een feest voor kinderen! De kans is groot dat de hele inboedel naar de tent wordt gesleept zodra je hem hebt opgezet. Vindt je kind slapen in een tent nog een beetje eng? Dan is kamperen in of om het huis ook meteen een goede test voor die échte kampeervakantie.

2. Schuitje varen, theetje drinken

Een bootje huren (of lenen van familie of vrienden) is leuk voor jong en oud. En dat hoeft niet meteen uren te zijn. Een middag dobberen is al goed voor een dosis vakantievitamines. Vergeet niet een picknickmand vol lekkers mee te nemen, want dat maakt zo’n vaartocht natuurlijk extra leuk voor kinderen. Even goed het weerbericht in de gaten houden en het water op!

3. Achtbanen, reuzenraden en spookhuizen

Wat weet jij je nog te herinneren van jouw kindertijd? Vast en zeker het bezoek aan een van de grote attractieparken. Tip: online kun je vaak kortingcodes vinden, zodat je flink wat geld bespaart op zo’n dag.

4. We gaan naar het strand en nemen mee…

All time favorite is natuurlijk het dagje strand als het weer het toelaat. Vul de koelbox, stop de slippers, handdoeken, zonnebrandcrème, speelgoed, enzovoort in de strandtas. Is het weer wat minder? Dan is het uitwaaien aan zee ook genieten. Kun je daarna lekker warm worden in een strandtent.

 5. Thema- barbecue

De echte barbecuer steekt ook op een grauwe dag de kolen aan. Is het echt bibberen buiten? Dan eet je toch gewoon binnen? Zet de barbecue aan en hang er een thema aan, zoals Viva España. Maak een grote pan paella, zet wat tapas op tafel, maak Spaanse spiesjes en het feest is compleet. O wacht! Salsamuziek hoort er natuurlijk ook bij!

6. Mag ik een ijsje?

Als er één ding is waar je kinderen in de zomer extreem blij mee maakt, dan is het wel een ijsje. Maar dat kan natuurlijk niet de hele dag door. Of toch wel? Met de Schep & Leer IJscokar van VTech kan je kind er flink op los scheppen. Ideaal voor nieuwbakken ijsboertjes en -boerinnetjes die ondertussen leren wat kleuren en smaken zijn. Voor je het weet zijn het mini-ondernemers die bij jou een opstelling opnemen. Aardbei of banaan?

7. Toerist in eigen land

Wil je wel eens weten waarom al die Japanners toch naar Giethoorn gaan, wat er op de Zaanse Schans te beleven valt en waarom Rotterdam eigenlijk net zo leuk is als Amsterdam? Stap in de auto of trein en ontdek een van de vele toeristische bestemmingen in Nederland.

8. Nazomermarkten, braderieën en festivals

Ook in de nazomer kun je niet heen om leuke activiteiten, zoals een festival of een markt. De kans is groot dat er vlakbij jou in de buurt ook wel iets wordt georganiseerd. En dan heb je natuurlijk ook nog festivals die leuk zijn met kinderen. Om er een paar te noemen: Tuckerville (1 september, Enschede), De Parade (29 juni t/m 2 september, op verschillende plaatsen) en Food Truck Festival TREK (ook op meerdere plaatsen).

9. Stokbrood en wijn

Dit jaar niet naar Frankrijk geweest? Haal Frankrijk in huis! Start de dag met verse croissants met jam en drink een café au lait. En voor het ultieme Frankrijk-gevoel loop je natuurlijk met een stokbrood en een fles wijn onder de arm de supermarkt uit. Voor Italië-fans: zet een hele week pasta op het menu en neem eens extra de tijd om de perfecte lasagne op tafel te zetten.

10. Zoek de schat

Ook in de nazomer is het natuurlijk zonde om binnen te zitten. Bedenk daarom allerlei leuke activiteiten buiten, zoals een speurtocht. En voor de allerkleinsten hoeft dat echt niet moeilijk. Stippel met stoepkrijt een route uit door pijltjes te tekenen die in de richting wijzen van een verborgen schat. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je hem onderweg nog spelletjes en opdrachten uit laten voeren.

11. Picknicken

Je kunt wel heel Nederland doorvliegen, maar waarom zou je dat doen als je weet dat je kind ook helemaal happy wordt van een picknick. Vul samen een picknickmand, neem een kleedje mee en stap op de fiets naar een mooie plek in de buurt. Geen picknickweer? VTech heeft een superleuke interactieve Speelpret Picknickset. Hiermee kan je kind eindeloos spelen. Hij leert kleuren, vormen, verschillende etenswaren, tegenstellingen en nog veel meer. De mand is goed gevuld met lekkers en accessoires die bij een echte picknick niet mogen ontbreken.