Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

13 foto's van je baby die niet in het fotoalbum mogen ontbreken

Bijna niets is zo fotogeniek als een pasgeboren baby. Scroll maar eens door de foto’s op je telefoon, het is ongetwijfeld flink zoeken naar een foto waar je kind niét op staat. De maanden en jaren daarna zal het niet anders zijn, want ook alle mijlpalen zijn absoluut fotowaardig.

 

Ouders van Nu met Nikon

1. De eerste dag

Die allereerste dag op de wereld, een dag om nooit te vergeten. Die handjes, voetjes, dat neusje: alles is nog zo klein. Leg snel vast, want voor je het weet – tja, het is cliché, maar waar – is hij groot. Vergeet de eerste dagen ook vooral niet om detailfoto’s te maken, zoals: je baby die jouw vinger vasthoudt, als hij ligt te slapen, zijn voetjes in jouw handen, die kleine oortjes etcetera.

2. Meet the family

De eerste ontmoeting van je kind met broertjes, zusjes, opa, oma, oom en tantes, vrienden,vrienden, neefjes, nichtjes en noem maar op, ze zijn stuk voor stuk bijzonder. Maak er foto’s van. Vooral leuk voor over twintig jaar als je weer eens het fotoalbum openslaat.

3. Say cheese!

De glimlach van een kind: Willeke Alberti heeft er niets voor niets een lied over geschreven. En tegen die allereerste glimlach kan al helemaal geen goud op. Denk je overigens dat je baby na een week al lacht, dan heb je het mis: dat is een reflexglimlach. Oftewel: het is geen bewuste glimlach, maar het gebeurt automatisch. Rond de zesde week gaat een baby meestal echt lachen.

4. Ik wil fruit!

Is je baby toe aan het eerste hapje? Camera in de aanslag, want dat moment levert vaak een hilarisch beeld op. En heeft je baby het eten onder de knie, maak dan ook vooral foto’s als de spaghetti in zijn haar zit of zijn hele gezicht onder de broccoli. Feest!

5. Tandje erbij

Bijt je kind op alles wat los en vast zit en is geen pollepel of speelgoedje meer veilig? Dit is waarschijnlijk een signaal dat de eerste tanden doorkomen. Meestal komen de onderste tanden als eerste tevoorschijn. Laat je baby lachen et voilà, weer zo’n hilarische foto voor in het plakboek.

6. Vakantiepret

De allereerste vakantie als kersvers gezin. Waarschijnlijk vergeet je het sowieso nooit meer, omdat je geen oog hebt dichtgedaan (lees: baby wil niet slapen in een vreemd bed). Maar koester vooral de vrolijke momenten en leg ze vast.

7. Op handen en voeten

De wereld wordt een stuk leuker als je hem eindelijk op handen en knieën kunt ontdekken. Een foto van je kruipende baby levert dan ook gegarandeerd een blije foto op!

8. Kijk, ik zit!

Als een koning(in) op de troon, dat zou een passend bijschrijft kunnen zijn voor een foto van je zittende baby.

9. Op díe fiets

En als je baby eenmaal stevig zit, dan is het natuurlijk ook tijd voor het eerste fietstochtje. Smile!

10. Hoera, 1 jaar

Razend populair: de cake smash fotoshoot. Dat betekent graaien, gooien en smullen op zijn eerste verjaardag. Meestal goed voor de grootste lol en een lollige foto. Maar ook een foto van je baby met zijn ‘buit’ aan cadeaus is natuurlijk een legendarisch plaatje.

12. Eerste stapjes

De eerste stappen, die mag je echt niet missen. En vergeet ook vooral niet in te zoomen op die coole eerste stappers.

13. En nog veel meer fotomomenten

Hoewel de fotografische mijlpalen elkaar in het eerste jaar in rap tempo opvolgen, betekent dit niet dat er in de jaren daarna niets meer te fotograferen valt. Sterker nog, we kunnen nog talloze leuke fotomomenten bedenken:

  • Met zijn eerste (loop)fiets
  • Met zijn huisdier
  • In de speeltuin
  • Verkleed als Superman of Elza
  • Bij de opvang
  • Op het strand
  • Met zijn favoriete knuffel
  • Met zijn vriendjes
  • Spelend met zijn favoriete speelgoed
Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting