Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

15 dingen waar opa en oma misschien nog nooit van hadden gehoord (maar voor ons heel normaal zijn)

Hypnobirthing, babymoon en nightnanny. Jij weet ongetwijfeld wat hiermee wordt bedoeld, maar je ouders – en zeker je grootouders – kijken je waarschijnlijk vragend aan bij het horen van deze termen die passen bij het ouderschap van nu.  En wat is een co-sleeper? Niet zo gek, want zo’n dertig jaar geleden bestond dit allemaal niet en dat geldt ook voor:

Ouders van Nu samen met Little Steps®

1. Gender reveal party

Tijdens een gender reveal party onthullen aanstaande ouders wat het geslacht van hun baby is. Vaak met een taart. Van de buitenkant ziet deze er gewoon uit. Snijd je hem aan, dan verraadt de kleur van de vulling of het een jongetje of een meisje wordt.

2. Lactatiekundige

Wil de borstvoeding niet vlotten, dan kun je de hulp van een lactatiekundige inschakelen. Deze persoon vertelt je alles over aanleggen, de zuigreflex, kolven en tepelhoedjes. Vaak komt de borstvoeding hierdoor toch nog op gang.

3. Bewust (ouderschap)

Bewuste keuzes maken, dat is echt een kenmerk van de ouder van nu. Niet klakkeloos anderen volgen, maar zelf kijken wat het beste bij jou en je kind past. Zeker op het gebied van voeding en verzorging. We willen bijvoorbeeld dat het milieuvriendelijk verpakt is, of glutenvrij of halal is, of dat het geen onnodige toevoegingen bevat zoals palmolie.

*LITTLE STEPS® opvolgmelk bevat, zoals alle opvolgmelk, vitamine A, C en D. Deze vitamines ondersteunen het immuunsysteem.
** Consumentenadviesprijs

4. Hypnobirthing

Puffen is uit. Je baby ‘naar buiten zuchten’ is in. Heerlijk ontspannen én zo goed als pijnloos. Inmiddels weten we dat de ervaringen wisselend zijn.

Lees ook: Alles over hypnobirthing

5. Yoga

Vroeger las je een boek om je voor te bereiden op de bevalling. Tegenwoordig volg je als zwangere een yogaklasje om goed te leren ademen, vertrouwen te krijgen in je lichaam en om in verbinding te staan met je baby.

6. Apps

Wat zou je moeten zonder de weeëntimer? Hoe waren jullie op de naam van Lou en Kobe gekomen zonder namentinder? En hoe handig dat je altijd een babyfoon bij je hebt. Apps maken het leven als ouder een stuk makkelijker (en leuker!).

7. Co-sleeper

Samen met je baby op de kamer slapen, met zijn eigen bedje naast dat van jullie. Dat is co-sleeping. Knus en handig als je er nog een paar keer uit moet om voeding te geven. Een veilig manier van co-sleeping is een co-sleeper. Een bedje voor je baby met een zijkant die open en dicht kan, dat je aan je eigen bed vastmaakt.

8. Ergonomisch

Draagzakken, autozitjes, kinderstoelen en wandelwagens, alles moet tegenwoordig ergonomisch zijn. Let hier goed op, want voor je het weet zit de draagpolitie je op de hielen.

9. #fitmom

Vroeger kon je je excuseren voor je vetrolletjes met ‘Tja, kinderen gebaard hè?’. Nu denkt iedereen met een Instagram-account dat in no time weer strak en slank zijn na de bevalling volkomen normaal is. Onzin natuurlijk, dit is alleen voorbehouden aan echte ‘fitmoms’.

Lees ook: Zo lang duurt ontzwangeren écht

10. Datenight

Heel belangrijk, want hallo ‘jullie’ zijn er ook nog. Even een avond samen. Ook al heb je het ongetwijfeld alsnog over je kind en dient de eerste gaap zich al aan na een half wijntje.

11. IVF

Baby’s verwekken buiten het lichaam? Vijftig jaar geleden had niemand geloofd dat dit ooit mogelijk zou zijn. En nu bestaan er nog veel meer soortgelijke behandelingen om een kinderwens te vervullen als het niet vanzelf gaat. En gelukkig maar.

12. Babymoon

Nog even samen weg voordat de baby er is. Nu Kan Het Nog. Want de komende jaren zijn jullie vakanties niet meer zo rustig als ze voorheen waren. Een boek lezen met je kind om je heen kun je bijvoorbeeld wel vergeten.

13. Pretecho

Kun je je nieuwsgierigheid niet bedwingen, en wil je echt weten of je baby kuiltjes in zijn wangen heeft of een bos haar? Met een pretecho kan dit. Zoals de naam al zegt, doe je deze echo echt voor de lol. Er wordt niet naar de gezondheid van je baby gekeken. Dat gebeurt wel met de termijnecho en de 20-weken echo.

14. Voedingskussen

Multifunctioneel, zo kun je hem het beste noemen. Want tijdens je zwangerschap gebruik je een voedingskussen om normaal te kunnen slapen en als je baby er eenmaal is, pak je hem erbij als je je baby borstvoeding- of flesvoeding geeft. Later is dit kussen ook superleuk om mee te spelen.

15. Nightnanny

Het is niet zo dat heel Nederland er gebruik van maakt, maar het is er al wel: de nightnanny. Iemand die je baby verzorgt zodat jij een nacht kunt doorslapen. Alles voor de nachtrust!

De beste manier om een baby te voeden is door borstvoeding te geven. Moedermelk is ideaal uitgebalanceerde voeding is, beschermt je baby tegen ziektes en biedt nog andere voordelen voor zowel de baby als de moeder.