Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De 22 wekenprik laten zetten? Zo werkt het (video)

Jeanine (30) is 22 weken zwanger van haar eerste kind. Ze gaat naar het consultatiebureau om de de 22 wekenprik te halen. Met deze prik is haar baby vanaf de geboorte beschermd tegen kinkhoest. Maar voordat ze de prik zet, heeft ze nog een aantal vragen voor Maartje Verhoeven, jeugdarts bij JGZ Kennemerland. Want wat is kinkhoest eigenlijk? Waarom is het zo gevaarlijk voor baby’s? En heel belangrijk: is het wel veilig om deze prik tijdens je zwangerschap te halen?

advertorial

Wil je ook de 22 wekenprik halen?

Je kunt de vaccinatie halen bij de jeugdgezondheidszorg vanaf 22 weken zwangerschap. Maak daarvoor een afspraak via 22wekenprik.nl. Daar vind je ook meer informatie over kinkhoest en de 22 wekenprik.

De video is opgenomen voor de maatregelen tegen Corona werden ingevoerd. Daarom wordt er geen 1,5 meter afstand gehouden.

Corona-maatregelen rondom 22 wekenprik

Ondanks het coronavirus gaan de afspraken voor de 22 wekenprik gewoon door. Het is belangrijk dat je de vaccinatie komt halen. Heb jij of iemand anders uit je gezin klachten van neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts? Blijf dan thuis en verzet de afspraak. Kom zoveel mogelijk alleen naar het consultatiebureau.