Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

3x Waarom spelen zo belangrijk is voor peuters

Eigenlijk is de wereld voor je peuter één grote speeltuin. En al dat spelen is niet alleen heel erg leuk, maar het helpt hem ook in zijn ontwikkeling. Hoe dat precies werkt en waarom spelen zo belangrijk is? Daar zijn tal van redenen voor!

Ouders van Nu samen met LEGO® DUPLO®
  1. Spelen maakt je kind slim

    Het brein van je peuter ontwikkelt zich razendsnel. Elke seconde van de dag worden er bij hem miljoenen nieuwe verbindingen aangelegd. Leuke en uitdagende ervaringen helpen blijvende verbindingen in de hersenen aan te leggen. Die helpen je kind in zijn hele ontwikkeling. Dus alles wat je kind meemaakt in het spel, helpt hem om vaardigheden te leren en te groeien.

  2. Investering in de toekomst

    De ervaringen die je peuter nu opdoet, beïnvloedt hoe hij later wordt als hij volwassen is. De basisvaardigheden die hij nu ontwikkelt, helpen hem later complexere vaardigheden te ontwikkelen. Laat ‘m dus vooral volop oefenen en moedig hem aan om nieuwe dingen te proberen. Daar heeft hij een levenlang plezier van.

  3. Meer dan je kunt zien

    Tijdens het spelen gebeurt er van alles in je kind. Als je peuter aan het bouwen is, dan doet hij zoveel meer dan alleen blokjes op elkaar zetten. Zo oefent hij met verwachtingen, komt hij met nieuwe ideeën en inzichten, en ontdekt hij wat er gebeurt als hij iets nieuws probeert. Kortom, tijdens het spelen ontwikkelt hij allerlei vaardigheden.

Zo help je bij het spelen

Vertrouwde omgeving

Als ouder kun je je kind helpen om een omgeving te creëren waarin hij veilig kan oefenen. Hoe groter je kind wordt, hoe beter het hem lukt om zelf te spelen. Maar begeleid je kind tijdens het spelen ook regelmatig. Zo help je hem om al zijn vaardigheden in te zetten. Bovendien vindt hij het geweldig om z’n succes tijdens het spelen met je te delen.

Daag ‘m uit

Geef je kind een stapel LEGO® DUPLO®-blokjes en de kans zit er dik in dat hij er een grote toren mee bouwt. Geef je ‘m ook boogjes en deurtjes, dan gaat zijn fantasie aan het werk. Hij gaat bruggen bouwen en huisjes maken. Ontdek wat je kind leuk vindt en wat zijn fantasie prikkelt, zo wordt hij gestimuleerd om steeds een stapje extra te zetten. Door hem uit te dagen ontwikkelt hij steeds meer nieuwe vaardigheden tijdens het spelen.

Kies het juiste speelgoed

Om het meeste uit zichzelf te halen is het belangrijk dat je kind met speelgoed speelt dat past bij de leeftijd, ontwikkelingsfase en interesse. Zo blijft hij gemotiveerd en uitgedaagd om te blijven ontdekken. Benieuwd hoe je speelgoed kiest dat op jouw kind aansluit? Intertoys kan je daarbij helpen: in elke winkel staat een team van speelgoedexperts klaar.