Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

3x zo start je de dag pas écht goed met je gezin

Elke ochtend is het spitsuur bij de meeste gezinnen thuis. Het is dan ook best een uitdaging om je kind, aangekleed en met ontbijt op, de deur uit te krijgen. Toch is het slim om te investeren in een rustig moment aan de ontbijttafel. En wel om deze redenen!

Ouders van Nu samen met NZO
  1. Samen aan tafel

    Door je kind te laten wennen aan het concept ontbijten, leert hij dat dit bij de start van de dag hoort. En zo’n rustmoment in de morgen is nogal waardevol. Zo lukt het je kind om zich beter te concentreren en begint elke dag met een gezellig gezinsmoment. Ideaal om met je kind vooruit te blikken: wat gaat hij vandaag allemaal doen?

  2. Maak het jezelf makkelijk

    Je ontneemt jezelf een hoop ochtendstress met een goede voorbereiding. Leg ’s avonds de outfit van je kind klaar, maak alvast die lunchtrommel klaar en bereid het ontbijt als het kan voor. Zo schuif je een stuk meer ontspannen aan je ontbijttafel aan en profiteer je zelf ook van een relaxte start.

  3. Ga voor een goed ontbijt

    Omdat je kind lange nachten maakt, is het belangrijk ’s ochtends zijn energie weer aan te vullen. Zo kan hij er weer vol tegenaan met spelen en leren. Bovendien bevat het ontbijt belangrijke bouwstoffen die je kind nodig heeft om te groeien. Daarnaast zorgt ontbijten ervoor dat zijn spijsvertering op gang komt en voorkomt het dat je kind alweer snel trek krijgt in een ongezonde snack. Kortom, een goed ontbijt is hartstikke belangrijk.

‘Dolgelukkig met haar glas melk’

Bij Bernice (28) thuis is melk vaste prik, óók bij het ontbijt. Niet zo gek, als je weet dat haar man Roel (31) een melkveehouderij met z’n ouders runt, die hij volgend jaar overneemt. Zijn wekker gaat elke ochtend om 05.15 uur en als het melken er in alle vroegte opzit, zit het gezin standaard om 08.15 uur met dochter Fien (1,5 jaar ) en zoon Sieb (7 maanden) aan de ontbijttafel.

‘Door Roel weet ik dat melk helemaal thuishoort in een gezond eetpatroon en heb ik het echt leren drinken,’ vertelt Bernice. ‘De rest van het gezin vindt het sowieso heerlijk. Roel start er altijd zijn dag mee en ook Fien is dolgelukkig met haar glas melk naast haar boterham met appelstroop. We halen onze zuivelproducten altijd bij de boer in het dorp: we steunen graag onze lokale ondernemers.’

‘Fien weet precies waar melk vandaan komt’

Bernice: ‘Met een boer als vader weet Fien precies waar de melk vandaan komt. Ze loopt het liefst altijd op haar laarzen en zegt de hele dag: ‘Papa mee, papa boe.’ Ze is het gelukkigst op de boerderij. Daar helpt ze mee met het voeden van de kalfjes en brengt ze melk naar de kittens: de boerderij-kat heeft namelijk een nestje. Melk speelt dus nogal een grote rol in haar leven.’