Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

4 originele tips voor het geboortekaartje

Uren, dagen, misschien wel weken: de zoektocht naar het ultieme geboortekaartje duurt vaak lang. Babypost is voor velen een van de leukste dingen om te sturen, dus natuurlijk wil je het blije nieuws op een zo origineel mogelijke manier wereldkundig maken. Vier tips om je creativiteit de vrije loop te laten.

Ouders van Nu samen met PostNL

Zoet nieuws

Een kaartje op de mat vinden is leuk, maar een zakje geboortesnoep is misschien nog wel leuker. Bij PappaBubble maken ze artistieke, gekleurde snoepjes die je kunt laten personaliseren met de naam van je baby. Een goedkoper alternatief  (want geen minimale afname) is om een zakje te vullen met lettersnoepjes die samen de naam van je baby vormen, eventueel aangevuld met andere gekleurde snoepjes. Knoop zelf thuis nog een kartonnen naamkaartje aan de zakjes snoep met naam, geboortedatum en gewicht, en je bent klaar om het grote (en zoete!) nieuws te delen.

Creatief met krijt

Waarom de eerste foto van je baby delen op Facebook, als het ook via een geboortekaartje kan? Fotokaarten zijn nog steeds ongekend populair en origineel, zeker die van Blackboard Advertures. Zoals veel moeders was de Amerikaanse fotograaf Anna Emfitie op zoek naar een creatieve manier om haar zoon aan de wereld te introduceren. Ze kwam op het idee om een ooievaar op een krijtbord te tekenen en hun kindje daarop te fotograferen. Daar bleef het niet bij: steeds ontwierp ze een nieuw avontuur op het krijtbord waarbij haar kindje de hoofdrol speelde. Als surfer, piraat of discobaby. Deze fotoserie heeft internationaal veel prijzen gewonnen en is nu ook te gebruiken voor je eigen babypost. De krijtbordgeboortekaartjes bestel je bij Geboortepost.nl. Mail je babyfoto aan de klantenservice en de foto wordt professioneel voor je geplaatst.

De geboortevideo

Het is een nieuwe trend in Nederland: de geboorte van je baby aankondigen via een korte video. Het bedrijf Hello Little Sprout maakt prachtige, integere filmpjes van vijftig seconden met je pasgeboren baby in je hoofdrol. Naast mooie beelden worden ook de plaats, datum en de naam van het kind in de film verwerkt. Deze filmpjes zijn al na 24 uur klaar om verstuurd te worden. Handig, want zo kun jij de link naar het filmpje delen op je geboortekaartje voor een intieme en persoonlijke touch!

Ontwerp je eigen postzegel

Een manier om je geboortekaartje nóg specialer te maken is je eigen persoonlijke postzegel te ontwerpen, met daarop natuurlijk een foto van je pasgeboren spruit. Een originele, eenvoudige, maar vooral bijzondere toevoeging op al je geboortepost. Vergeet ook niet om een extra velletje persoonlijke postzegels te bestellen, want ingelijst staan ze hartstikke leuk op de babykamer en je hebt meteen een mooie herinnering voor later. Ook slim: bestel ze een jaar later nog een keer voor de eerste verjaardag. Een velletje geboortezegels van PostNL bestaat uit tien postzegels en kost  € 10,45. Bestel je persoonlijke postzegels heel makkelijk hier en ontvang ze binnen twee werkdagen thuis!

ppz_kids