Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

4 redenen om te kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk

Geitenkaas kennen we allemaal en misschien heb je ook weleens geitenmelk in het schap met zuivel zien staan. Maar wist je dat er ook opvolg- en peutermelk bestaat op basis van geitenmelk? Deze melk bevat allerlei goede eigenschappen en is nog lekker ook.

 

Ouders van Nu samen met Kabrita

Eerst een open deur: borstvoeding is het allerbeste wat je je kind kunt geven, vooral in de eerste zes maanden van zijn leven. Moedermelk bevat nou eenmaal precies de goede verhouding eiwitten, vetten en mineralen die je kind nodig heeft om te groeien en zijn immuunsysteem op te bouwen. Voor de periode na de borstvoeding kiezen steeds meer ouders bewust voor geitenmelk als opvolgmelk.

Unieke eiwitsamenstelling

Een van de redenen om voor geitenmelk als basis voor opvolgmelk te gaan, is de unieke eiwitsamenstelling waar veel kinderen goed op reageren. De eiwitten in geitenmelk vormen namelijk een zachte massa in de maag, die relatief gemakkelijk door het lichaam wordt afgebroken. Hierdoor worden voedingsstoffen goed opgenomen en is het goed verdraagbaar.

Rijk aan vitamines en mineralen

Net als andere melksoorten bevat geitenmelk vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling van je kind.

Milde smaak

Als je nog nooit geitenmelk hebt geproefd, denk je misschien aan dat het echt een ‘geitensmaak’ heeft. Maar het tegendeel is waar. Geitenmelk is juist mild van smaak en veel mensen – en ook kinderen – reageren hier goed op.

Nederlandse geiten

Als je overweegt om je kind iets nieuws te geven, wil je wel weten wat de herkomst is. En terecht. De geitenmelk van Kabrita is afkomstig van een vaste groep Nederlandse geitenhouders die allemaal moeten voldoen aan diverse kwaliteitseisen. Daarnaast heeft het kwaliteitszorgsysteem ook als doel om de kwaliteit van de Nederlandse melkgeitenhouderij-sector te verbeteren. Denk aan bedrijfshygiëne, dierenwelzijn en melkwinning.

Wat vindt Lonneke (of eigenlijk Sam) van Kabrita?

Lonneke is moeder van twee kinderen en oprichtster van Kindermusthaves.nl. Waarom heeft zij voor Kabrita gekozen? ‘Zowel bij mijn eerste als tweede kind wilde ik borstvoeding geven, omdat dit het allerbeste is voor je baby. Maar wat bij de een zo makkelijk lijkt te gaan of gaat, ging bij mij gepaard met bloed zweet en tranen. De eerste borstontsteking was nog niet voorbij of de volgende diende zich alweer aan.

Koste wat het koste wilde ik doorgaan met borstvoeding, want het voelde als falen om te stoppen. Uiteindelijk ben ik toch gestopt en overheerste als snel de blijheid om weer vol energie en pijnloos voor mijn baby te zorgen.

Omdat ik niet helemaal achter de melkpoeder stond die ik voor mijn eerste heb gebruikt, ben ik me bij de tweede gaan verdiepen in andere melksoorten. Ook omdat Sam veel last had van krampjes en huidslag, iets dat ik ook zelf ook heb als ik koemelk drink. Ik kwam Kabrita opvolgmelk op basis van geitenmelk tegen. Sam vond het direct lekker en de huiduitslag nam na een paar dagen zichtbaar af. Daarnaast reageert ook zijn buikje er goed op: de krampjes werden minder. Kortom, een blije baby én een blij mama!’

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting