Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 allergieën waar je kind last van kan krijgen

Huiduitslag, benauwdheid, neusklachten… Het zijn allemaal symptomen die kunnen duiden op een allergie. Welke allergieën zijn er allemaal?

Ouders van Nu samen met Dyson

Voedselallergie

Bij een voedselallergie krijgt je kind een allergische reactie op een eiwit dat in zijn voeding zit. Dit komt doordat zijn lichaam antistoffen aanmaakt tegen dat eiwit, bijvoorbeeld koemelkeiwit. Klachten die hierbij vaak voorkomen zijn onder andere buikpijn, overgeven en misselijkheid. Belangrijk om te weten is dat er naast voedselallergie ook nog voedselintolerantie en voedselaversie bestaat.

Zonneallergie

Heeft je kind rode huiduitslag, jeukende blaren, witte blaasjes, schilfertjes, eczeem of zwelling van de huid? Dit zijn kenmerken die kunnen optreden bij een zonneallergie. Je kind is dan overgevoelig voor ultraviolet licht, waaronder zonlicht.

Huisstofmijtallergie

Als je allergisch bent voor huisstofmijt, dan zijn verstopte luchtwegen en/of ontstoken luchtwegen de meest voorkomende klachten. Maar ook een loopneus, veel niezen, waterige ogen en huidirritatie komen vaak voor. Deze klachten worden veroorzaakt door de ontlasting van de huisstofmijt, die vaak terechtkomt in kleding en stof en zich zo snel verspreidt door het hele huis. Vooral kinderen zijn hiervoor gevoelig.

Om een allergie te verminderen, is het belangrijk om vermenigvuldiging te voorkomen. Hoe? Veel schoonmaken, maar ook een Dyson luchtreiniger kan helpen om alle verontreinigende stoffen en allergenen uit de lucht te verwijderen. De luchtreiniger verwijdert zelfs deeltjes van slechts 0.1 micrometer.

Dierenallergie

Het kan zo leuk zijn een huisdier, maar niet als je kind er tranende ogen of een verstopte neus krijgt zodra hij een hond of kat aait. De kans is dan groot dat je kind allergisch is voor huisdieren. Om een dierenallergie te voorkomen, is het beste om huisdieren te vermijden.

Maar wil je je huisdier niet ‘wegdoen’, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen om de klachten te verminderen, zoals bijvoorbeeld vloerkleden uit huis verwijderen, regelmatig dweilen en je huisdier regelmatig wassen. Net als bij het verminderen van huisstofmijt kan de luchtreiniger van Dyson ook helpen bij het verwijderen van huidschilfers van huisdieren. Daarnaast kun je de huisarts ook om advies vragen voor een neusspray, oogdruppels, zalfjes of tabletten.

Hooikoorts

Als je hooikoorts hebt, ben je allergisch voor stuifmeel of pollen van grassen, planten en bomen. Je afweersysteem reageert op het stuifmeel, waardoor het slijmvlies in de neus opzwelt. Hierdoor kun je last krijgen van verschillende klachten: van een loopneus en een verstopte neus tot niezen, jeuk aan de ogen, kortademigheid, rode ogen.

Meer over Dyson

Behalve dat de luchtreiniger de lucht reinigt, kan hij ook dienen als verkoeling in de zomer en verwarming in de winter. En ben je aan het koken? De laag actieve koolstofkorrels in de luchtreiniger vangt kookluchtjes. Zelfs mogelijk schadelijke giftige stoffen, zoals verdampen, filtert deze luchtreiniger. Handig!

Met handige app
Wil je de luchtkwaliteit in je huis controleren? Koppel dan je Dyson luchtreiniger aan de Dyson Link app.Je kunt dan op elk moment de meest actuele gegevens over de luchtkwaliteit checken op je smartphone.

Probeer 30 dagen thuis uit
Geïnteresseerd in deze luchtreiniger? Probeer de Dyson nu dertig dagen thuis uit*. Ook Sanne (32), moeder van drie jongens (waarvan een met diverse allergieën), gaat de luchtreiniger testen. Binnenkort lees je haar ervaringen!

*Deze actie loopt t/m 16 juni 2017.

01

dyson