Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 dingen waar je op moet letten bij de babyfles

De fles van je baby moet goed voor jou werken en zéker voor je baby. Maar hoe zorg je ervoor dat de flesvoeding zo soepel mogelijk verloopt? Let op deze 5 punten en voeden wordt een feest.

Ouders van Nu samen met MAM
 1. Van welk materiaal moet de speen zijn?

  De fles moet je baby een vertrouwd gevoel geven. Daarbij is vooral het materiaal van de speen van belang. Als die zacht is, heeft je baby een prettig en vertrouwd drinkgevoel. Flesspenen zijn er in latex en in siliconen. Latex heeft als voordeel dat het een natuurproduct is en dat er minder snel scheurtjes in komen dan in siliconen. Het voordeel van siliconen is weer dat je het nog beter schoon kunt houden dan latex. Ga voor het materiaal dat voor jou en je baby het beste werkt.

 2. Hoe groot moet de fles zijn?

  Pasgeboren baby’s hebben nog niet zo veel voeding nodig. Een fles van 125 ml is groot genoeg voor kinderen tot drie maanden. Daarna is een fles van 250 tot 300 ml geschikt voor elke normale voeding.

 3. Hoe zorg je voor een gelijkmatig drinkritme?

  Als een baby uit de borst drinkt, komt de melk er gelijkmatig uit. Dit wil je ook zo veel mogelijk voor elkaar krijgen met flesvoeding. Een fles waarin een vacuüm ontstaat, zorgt ervoor dat je steeds de fles even moet weghalen. Kies daarom voor een fles die dit voorkomt, zoals de Easy Start™ Anti-Colic van MAM. Door het bodemventiel ontstaat er een luchtcirculatie en kan je baby rustig achter elkaar doordrinken.

 4. Hoe voorkom je luchtbelletjes?

  Het ventiel helpt ook bij het voorkomen van luchtbelletjes. Je doet je baby (en jezelf) een groot plezier als hij zo min mogelijk lucht binnenkrijgt. Deze zijn namelijk een van de belangrijkste oorzaken van buikkrampjes.

 5. Welke speen past bij mijn kind?

  Gemiddeld doet een baby zo’n twintig minuten over z’n fles. Moet jouw kind wel heel hard werken en is hij al moe voordat de fles leeg is? Ga dan voor een speen met meer gaatjes, of één groter gat. Als je kind in no time z’n voeding naar binnen werkt, kan juist een speen met een wat kleiner gaatje uitkomst bieden.

*Resultaten uit onderzoek van hettestpanel.nl (september 2018). Hettestpanel.nl is onderdeel van Sanoma.