Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 redenen waarom het belangrijk is om nog vaker met je baby te spelen

Als het aan je baby ligt, wil hij het liefst altijd met je spelen. Maar hoe vaak lukt het jou om daar echt tijd voor te maken? Terwijl er juist genoeg redenen zijn om regelmatig samen dat speelkleed op te kruipen en de speelgoedkist te plunderen. En wel hierom!

Ouders van Nu samen met VTech

Volle aandacht

In de waan van de dag kan het er weleens bij inschieten om echt volledige aandacht te hebben voor je baby. Terwijl dit hem juist het gevoel geeft dat hij ertoe doet en het hem zelfvertrouwen geeft. Hoe moeilijk het soms ook is als je alle ballen hoog moet houden, leg toch even je mobiel weg, laat het huishouden voor wat het is en geef je kind de volle focus als je met elkaar speelt.

Omgaan met emoties

Van dikke tranen om een mooie hoge toren die per ongeluk omvalt tot stralen van trots als hij de blokkentoren weer heeft opgebouwd: spelen zorgt voor tal van emoties bij je kind. Als je samen speelt, vier je zijn successen en troost je hem als het even misgaat. Daarnaast help je hem zijn emoties te herkennen en benoemen. Daar heeft hij de rest van z’n leven wat aan.

Speelinspiratie

Wanneer jullie samen met zijn speelgoed spelen, doet je baby nieuwe inspiratie op. Zo ontdekt hij allerlei nieuwe kanten van z’n speelgoed en heeft hij een hoop nieuwe ideeën om later lekker in z’n eentje te kunnen spelen. Samen spelen prikkelt zijn creativiteit, wat hem helpt in zijn eigen ontdekkingstocht.

In de relaxmodus

Het leven met een baby kan behoorlijk hectisch zijn. Met al dat zorgen, regelen en opvoeden vergeet je soms bijna om even stil te staan en samen te genieten. Tijdens het spelen kom je allebei tot rust en plan je voor jullie allebei een relaxmoment in. Daar laadt iedereen van op!

Elkaar leren kennen

Tijdens een speeldate met je baby ontdek je nieuwe kanten van elkaar. Jij leert wat zijn favoriete speelgoed is en hij ziet jouw speelse kant naar voren komen. Ook fijn: als je rustig met elkaar zit te spelen, ontstaat er vaak ruimte bij je baby om nieuwe skills bij zichzelf te ontdekken. Zo leert hij ook zichzelf beter kennen en ontwikkelt hij zich razendsnel.