Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 redenen waarom LEGO® DUPLO® zo'n goed cadeau is

LEGO® DUPLO®, wie kent de bekende grote, stenen niet? Superleuk voor kinderen vanaf anderhalf jaar. Mocht je nog op zoek zijn naar een geschikt cadeau, dan zijn dit vijf redenen om voor DUPLO te gaan.

Ouders van Nu samen met LEGO® DUPLO®

1. Spelenderwijs leren

Met de producten van DUPLO kunnen kinderen niet alleen leuk spelen, de verschillende bouwervaringen zorgen er tegelijkertijd voor dat je kind iets leert. Zo wordt niet alleen de motoriek gestimuleerd, door het stapelen van de blokjes, maar ook de taalvaardigheden (blauw blokje, geel blokje), de cognitieve vaardigheden (denk aan: oorzaak-gevolg) en sociale vaardigheden (samen spelen/delen) krijgen een duwtje in de goede richting. En wat te denken van de creativiteit? Kinderen worden gestimuleerd zelf bouwwerken te maken en verschillende sets te combineren.

2. Voor verschillende leeftijden

De producten van LEGO DUPLO zijn geschikt voor kinderen van achttien maanden tot vijf jaar. Handig is dat alle bouwsets een leeftijdsrichtlijn bevatten, zodat ze goed kunnen aansluiten op de ontwikkelingsstadia van je kind. Zo zijn de Mijn eerste DUPLO sets voor kinderen van achttien maanden tot drie jaar. Mijn DUPLO stad en DUPLO & Favoriete personages bieden speelplezier voor kinderen van twee tot vijf jaar. 

3. Veilig speelgoed

DUPLO is ook nog eens veilig speelgoed. Voordat een onderdeel of een bouwsteen in de hand van een kind terechtkomt, wordt het onderworpen aan verschillende testen. Niet alleen chemische, elektrische, hygiënische en brandbaarheidstesten, maar ook fysieke testen. Zo wordt er bijvoorbeeld met een kracht van 11,8 kilo aan het hoofd van elk DUPLO figuur getrokken, om er zeker van te zijn dat er geen onderdelen los kunnen raken tijdens het spelen.

4. Duurzaam, gaat lang mee

De kans is groot dat niet alleen jij, maar ook je ouders met DUPLO hebben gespeeld. In de jaren zestig vond DUPLO namelijk al zijn weg naar de huiskamers en werden er ook grote stenen gemaakt voor de kleine handen: de DUPLO zoals we die nu kennen. DUPLO is dus een product dat al jaren op de markt is. Misschien heb je zelf de DUPLO nog in huis waar je mee hebt gespeeld. Dat is het bewijs dat het ook nog eens van goede kwaliteit is.

5. Mixen en matchen

Nog een groot pluspunt van DUPLO is dat je alle sets met elkaar kunt combineren. De blokken van de boerderij kun je bijvoorbeeld prima gebruiken voor het bouwen van een kasteel. Zelfs de bouwstenen waarmee jij vroeger speelde, kun je erbij pakken om samen met je kind een mooi bouwwerk te maken. Zeker met de nieuwe mechanieken van bijvoorbeeld Mijn eerste draaimolen, levert dit weer nieuwe uitdagingen op.

LEGO® DUPLO® Mijn eerste draaimolen getest

111 ouders met een kind tussen de anderhalf en twee jaar hebben LEGO® DUPLO® Mijn eerste draaimolen getest* én beoordeeld met een 8. Wat vonden zij – en hun kinderen – ervan? ‘Mijn kind vindt de draaimolen erg leuk om mee te spelen. Hij leert dingen in elkaar te zetten, zijn handen goed te gebruiken en zijn fantasie,’ vertelt Ymke (33). ‘Met de draaimolen kunnen kinderen eindeloos spelen, ook de andere DUPLO stukjes werden erbij gepakt. Superfijn dat altijd alles te combineren is. Door de draaiende onderdelen kon mijn zoon ook weer nieuwe technieken leren om te spelen.’

97% van de ouders vindt dat LEGO® DUPLO® Mijn eerste draaimolen de creativiteit van zijn/haar kind stimuleert. ‘Het daagt mijn kinderen uit tot spelen: leren bouwen, fantasiespel, ontwikkeling van de motoriek en creativiteit,’ vertelt Carlijn (38). Mariska (23) is het daarmee eens: ‘Kinderen kunnen zelf bepalen wat ze ervan maken, het stimuleert de creativiteit.’

Wat vinden de testers nog meer?

– 99% van de ouders beveelt LEGO® DUPLO® aan andere ouders aan
– 99% van de ouders vindt dat LEGO® DUPLO® Mijn eerste draaimolen zijn/haar kind een goede speelervaring geeft
– 89% van de ouders vindt dat LEGO® DUPLO® de creativiteit en de verbeelding van zijn/haar kind stimuleert
– 97% van de testers vindt dat LEGO® DUPLO® nieuwe manieren biedt om te spelen
– 88% van de ouders vindt dat LEGO® DUPLO® geschikt is om een rollenspel mee te spelen

*Het onderzoek is in maart 2017 uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 111 ouders.