Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Afl. 3 - 5 tips om dé perfecte foto van je baby te maken

Niets is zo fotogeniek als een kleine baby die ligt te slapen. Pak daarom snel je camera erbij voor het schieten van de mooiste plaatjes. Maar hoe krijg je het beste resultaat? Portretfotograaf Eva Snoijink legt het uit tijdens de Nikon Masterclass aan Hao-En en Tammy.

OUDERS VAN NU SAMEN MET NIKON

Hao-En en Tammy hebben een dochter van één maand oud. Ze volgden de Nikon Masterclass en kregen van portretfotograaf Eva Snoijink de opdracht om een mooie compositie te maken. Benieuwd of de foto’s gelukt zijn? Bekijk snel deze video.

1. Goede camera

Met een smartphone kun je tegenwoordig prima foto’s maken, maar wil je echt een foto van hoogwaardige kwaliteit maken waar je veel meer mee kan, dan is een digitale spiegelreflexcamera of een systeemcamera zeker de investering waard. Je hebt dan uitgebreide mogelijkheden om instellingen naar je hand te zetten. Denk aan diafragma, sluitertijd en ISO-waarde.

2. Less is more

Als je een foto maakt, ben je vaak geneigd om zo veel mogelijk in beeld te brengen. Bij het fotograferen van een newborn kun je dit beter niet doen. Less is more, is dan ook de gouden regel als het gaat om de fotografie van je pasgeboren baby. Leg vooral de focus op je baby en zorg dat hij of zij scherp in beeld is.

3. Wees geduldig

Geduld, is een ding dat je zeker moet hebben als je je baby fotografeert. Hij kan nog zo tevreden lijken, als je eenmaal de camera erbij pakt, zet hij het misschien wel op een krijsen. Daarom is het vaak ook makkelijker om een baby slapend te fotograferen, zodat je je helemaal kunt toeleggen op de compositie. Misschien wil je je baby iets in een andere houding neerleggen of er een knuffel bij halen. Ook kun je op zo’n moment een mooie foto maken van die kleine voetjes of handjes.

4. Kleding

Heb je een superleuk pakje uitgezocht waar je je baby in wilt fotograferen? Let erop dat het niet teveel een pakje met een baby wordt. Vaak is alleen een rompertje al voldoende, zodat de focus echt op je baby ligt op de foto. Dus ook hiervoor geldt: less is more.

5. Fotografeer van bovenaf

Om je baby mooi in beeld te krijgen, kun je hem het beste van bovenaf fotograferen. Leg bijvoorbeeld een mooi kleed op de grond. Beoordeel altijd of het licht goed is, door wat proeffoto’s te schieten. Daarna kun je je baby erbij halen.

Meer tips voor de perfecte foto

Niet alleen een goede compositie is essentieel voor een mooie foto, ook licht, expressie in de ogen en diafragma spelen een belangrijke rol. Bekijk hieronder de afleveringen en ontdek welke tips portretfotograaf Eva Snoijink geeft aan de andere stellen die de Nikon Masterclass hebben gevolgd.