Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Veilig met kinderen de weg op: zo doe je dat!

Wanneer je alleen met je kind(eren) in de auto rijdt, zit afleiding in een klein hoekje. En als gevolg daarvan het risico op een ongeluk ook. Dat wil je uiteraard koste wat het kost voorkomen. Daarom: vijf tips om je niet te laten afleiden tijdens het rijden met kinderen.

Ouders van Nu samen met Interpolis
 1. Laat geen speelgoed slingeren

  Wie met kleine kinderen rijdt, weet: speeltjes en boeken belanden vroeg of laat buiten bereik, op de bank of de vloer. Zorg er daarom voor dat je kind ze zelf weer naar zich toe kan trekken. Knuffels, spenen en (knisper)boekjes, bevestig je bijvoorbeeld aan een speenkoord. Zo managet je kind z’n vermaak zelf en kun jij je ogen op de weg houden.

 2. Niet on-route troosten

  Zelfs als je een extreem relaxed kind hebt: een stevige huilbui in een autostoeltje is niet altijd te vermijden. Nu kun je in zo’n geval geneigd zijn om vanachter het stuur het verdriet te sussen, maar verzet je tegen die impuls om afleiding te voorkomen. Zet altijd eerst je auto veilig aan de kant, op een parkeerplaats of bij een tankstation. Troosten én op de weg focussen gaan nou eenmaal niet hand-in-hand.

 3. Geen politieagent spelen

  Ruzie op de achterbank, wie kent het niet? Knappe chauffeur die dan z’n volle aandacht nog bij het rijden heeft. Vermijd zoveel mogelijk dat er een strijd ontstaat. Dat betekent: geen jaloersmakend speelgoed, zo mogelijk afstand tussen de kinderen en in het ergste geval een buffer, zoals een kussen als schot, die de kinderen uit elkaars zicht houdt. Toch een battle? Ook dan geldt: auto aan de kant van de weg, voordat je ingrijpt.

 4. Geen lange soloritten

  Het komt waarschijnlijk regelmatig voor dat je in je eentje de weg op gaat met je kind op de achterbank. Maar als je voor een langere rit gaat (lees een paar uur onder weg bent), is het soms toch slim een bijrijder te regelen. Zo heb jij je aandacht volledig bij het verkeer en kan je ‘oppas’ op dat moment de achterbank vermaken, corrigeren en rustig houden.

 5. Mobiel niet in het zicht

  Dikke kans dat je je telefoon regelmatig voor de navigatie gebruikt, maar doe jezelf, de rest van het verkeer en zéker je kind een plezier en zet ‘m op ‘niet storen’. Zelfs iemand met een ijzersterk concentratievermogen wordt afgeleid wanneer er een appje of belletje binnenkomt. En in die fractie van dat moment kan er nét iets onverwachts gebeuren. Je moet er niet aan denken wat de consequenties zijn, als je dan niet adequaat reageert. De AutoModus-app van Interpolis helpt je mobielvrij te rijden.

Veilig onderweg met Interpolis

Interpolis is de autoverzekeraar die zich sterk maakt voor veilig onderweg zijn. Zij zijn expert in het veilig autorijden met kinderen en maken zich er hard voor om het aantal verkeersongevallen te verlagen. Sterker nog: zij commiteren zich aan het realiseren van nul verkeersslachtoffers in 2050.

In hun autoverzekering houdt Interpolis rekening met dingen die voor jouw gezin belangrijk zijn. Zo zijn accessoires, zoals een autostoeltje, meeverzekerd bij een beperkt of volledig cascodekking. Ook kun je aanvullend kiezen voor een inzittendenverzekering. Of voor pechhulp. Daarmee ben je bij pech snel weer op weg. En dat is met kinderen op de achterbank geen onnodige luxe.