5x zo wordt Kerstmis een feestje voor je kind én voor jou

All I want for Christmas… is relaxed de feestdagen doorkomen! Want het is natuurlijk een heerlijke tijd met al dat eten, die gezellige lichtjes en romantische kerstfilms, maar eerlijk is eerlijk: de kerstdagen kunnen ook best hectisch zijn. Zeker als je kinderen hebt. Geen stress! Met deze tips kom je gegarandeerd ‘kerstliedjes-fluitend’ de kerst door.

Ouders van Nu samen met Blokker

1. Prep de kerst

Was het vroeger al een heel gedoe om alle kerstactiviteiten af te stemmen met familie en/of vrienden, met kinderen is de spontaniteit nóg verder te zoeken. Middagslaapjes en eetschema’s, het zijn allemaal dingen om rekening mee te houden. Oók tijdens kerst. Overleg daarom tijdig hoe jullie het dit jaar aan gaan pakken: zo weet je moeder hoe laat de rollade in de oven kan en kun jij ontspannen genieten van een glaasje glühwein.

2. Kerstcadeaus: zo hou je het leuk

Grote kans dat je je kind met Kerstmis wil verwennen met cadeautjes onder de boom. Snappen we, want dat blije hoofd als je kind een pakje openmaakt, is onbetaalbaar. Toch is het slim om met wat ‘cadeau-regels’ rekening te houden.

  1. Geef je kind (vooral als hij heel jong is) liever niet meer dan drie cadeaus. Zo voorkom je dat zijn aandacht verslapt of dat hij juist overprikkelt raakt.
  2. Is het toch uit de hand gelopen met het aantal cadeautjes? Berg een deel van het speelgoed na het uitpakken weer op; zo heeft hij over een tijdje weer iets nieuws om mee te spelen.
  3. Overleg met gulle grootouders of zij willen bijdragen aan één mooi en groot cadeau, zoals een loopfiets. Zo voorkom je dat ze je kind overladen met een truckload aan speelgoed waar hij al snel niet meer naar omkijkt.
  4. Je hóeft niet met geld te smijten om je kind mooie cadeaus te geven. Kijk eens bij de kringloop of speur Marktplaats af. Zo scoor je iets moois voor een prikkie.

3. Neem rust

Een pasgeboren baby zal er nog niet zoveel last van hebben, maar zodra je kind wat ouder wordt, kunnen al die knuffelende tantes en rondrennende neefjes en nichtjes best overweldigend zijn. Zorg er daarom voor dat je kind af en toe even zijn rust pakt door hem even een slaapje te laten doen of  samen een boekje te lezen op een rustige plek. Bonus: zo pak je zelf ook even een chill-moment.

4. Ga voor een kindproof kerstdiner

Mag je kind al met de pot mee-eten en is hij een makkelijke eter? Dan gaan de kerstkalkoen, spruitjes met kastanjes en aardappelgratin er zo in! Is je kind nogal kieskeurig als het om eten gaat, geef hem dan gewoon z’n lievelingskostje tijdens het kerstdiner. Uiteindelijk gaat het om gezellig samenzijn en dat gaat net wat soepeler zónder strijd en mét een gevulde maag. Kleurplaten en een klein kerstcadeautje naast het bord maken het kindproof-kerstdiner helemaal af.

5. Zorg dat je niet hoeft rond te rennen

Urenlang ongestoord tafelen is er niet bij als je jonge kinderen hebt, maar je kunt wel voorkomen dat je om de haverklap moet opspringen van de kersttafel. Houd een pak babydoekjes bij de hand, zodat je een kliederboel of vieze toet zo hebt schoongemaakt. Plan het naar bed brengen tussen de gangen door. Zo schuif je gezellig weer aan bij de kaasplank. En ligt je kind al in bed? Zet de babyfoon dan naast je neer. Zo weet je zeker dat je het hoort als je kind onverhoopt wakker wordt en geniet je net wat meer van je glas wijn!

Zwanger? Of net bevallen?

Vraag dan online gratis de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox aan. In de box vind je tijdschriften, fijne producten en kortingen van merken als Pampers, Difrax, Elmex, C&A, Center Parcs en twee cadeautjes van Blokker. Je haalt je box op in een van de filialen van Blokker.

Video: Unboxing de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox | Ouders van Nu