Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 tips voor een geslaagde vakantie met je peuter

Zin om er even tussenuit te gaan met het hele gezin, maar geen idee wat de ideale vakantiebestemming is met een peuter? Als je bij het boeken rekening houdt met deze handige tips wordt jullie tripje gegarandeerd een succes!

Ouders van Nu samen met Center Parcs
 1. Slapen in de auto

  Gaan jullie met de auto en is het een eind rijden naar de bestemming? Overweeg dan eens om ’s nachts te vertrekken. Dikke kans dat je kind een groot deel van de reis slaapt en het fitst van jullie allemaal aankomt. Slaapt je kind nog tussen de middag? Dan is het bij het maken van uitstapjes handig om rekening met zijn slaapjes te houden. Als je ze zo timed dat hij onderweg slaapt, weet je zeker dat je met een uitgeruste peuter op pad gaat.

 2. Vroege vogels

  Staat je kind elke dag om zes uur naast je bed? Gebruik het in je voordeel tijdens de vakantie! Ga juíst vroeg de deur uit om te zwemmen of om dat leuke stadje te bezoeken. Het scheelt een hoop drukte als je een van de vroegste vogels bent én doordat het nog rustig is heeft je peuter alle ruimte om rond te rennen.

 3. Lekker lunchen

  Uit eten en vakantie gaan hand in hand. Tenminste, dat was zo voordat je een peuter had. Toch is het niet nodig om al die leuke restaurantjes aan je neus voorbij te laten gaan. Want wie zegt dat je per se ’s avonds uiteten moet gaan? Lunchen buiten de deur is net zo leuk. Ga voor een spot waar je kind de ruimte heeft om z’n energie kwijt te raken en stop er bij hem een croissant of pasta in. Zo kun jij rustig van je salade niçoise en Sauvignon Blanc genieten.

 4. Ga voor een veilige omgeving

  Kies bij het boeken van een vakantieaccommodatie voor een plek waar je kind veilig de boel kan verkennen en waar het lekker rustig is. Vermijd dus een tent vlakbij een zwembad zonder hek, waardoor je continu moet opletten. Hetzelfde geldt voor een drukke weg vlakbij het huisje. Even in een tijdschrift bladeren terwijl je peuter een dutje doet, is er dan niet bij. Kortom, sta bij het kiezen van een vakantieverblijf even stil bij alle voor- en nadelen voordat je daadwerkelijk gaat boeken.

 5. Lekker veel te doen

  Peuters barsten van de energie en het is wel zo fijn als ze dat een beetje kwijt kunnen tijdens de vakantie (ook voor jou!). Ben je op zoek naar een ideaal vakantiepark om met je peuter naartoe te gaan, dan is Center Parcs dé bestemming. Hier kan je kind volop op ontdekkingstocht in de volledig ingerichte cottage met privétuin, uren badderen in het subtropische zwemparadijs én heeft hij de grootste lol tijdens alle kinderactiviteiten. Zo hebben jullie allemaal de vakantie van je leven.

Goed om te weten: als je bij Center Parcs jouw verblijf boekt, kun je tot 21 dagen voor aankomst eenmalig gratis omboeken, met als uiterste aankomstdatum 31 december 2022.