Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 tips voor een ontspannen baby (en moeder)

Hoe relaxter je kind is, hoe beter je zelf tot rust komt. Een dikke win-win situatie! Met deze tips en tricks lukt het je om je baby te laten ontspannen én word je zelf ook lekker zen.

Ouders van Nu samen met Bonbébé

Organiseer een baby-spa

Neem de tijd om je baby in bad te doen, gevolgd door een babymassage. Van dobberen in het babybad óf de Tummy Tub wordt je baby al lekker rustig. Een babymassage maakt daarna de klus af. De repeterende aanrakingen hebben een positief effect op onder meer de ademhaling en de slaap van je kind. Daarnaast stimuleert masseren de groei en de spijsvertering. Nog een prettige bijkomstigheid: het helpt ook tegen darmkrampjes of verstopping bij je baby. Bovendien bevordert de aanraking de hechting tussen jullie twee en werkt het ontspannend voor jullie allebei.

Ga voor huid-op-huid

Baby’s hebben ‘huidhonger’. Dat betekent dat ze behoefte hebben aan huid-op-huidcontact. Ga dus regelmatig voor een knusse blote buiken-knuffel: daar krijg je gegarandeerd een ontspannen baby van. Voor jezelf is dit ook ronduit genieten. Net als samen onder de douche of in bad gaan. Pak er een hydrofiele luier bij om grip op je baby te houden.

Laat ‘m lekker luieren

Baby’s zijn een kei in chillen, zeker als ze helemaal ontspannen zijn. Een frisse luier is daarbij onmisbaar. Je baby zet het niet altijd op een huilen als het tijd is voor een luierwissel. Check dus regelmatig zijn luier en zorg er zo voor dat je baby er comfortabel bij zit. Ga voor luiers die zacht en ademend zijn, lang bescherming bieden en de huid zo goed mogelijk drooghouden.

De paden op…

Als je ergens van ontspant, dan is het wel van de frisse buitenlucht. Dat geldt voor je baby en zéker ook voor jezelf. Wist je dat een groene omgeving stressverlagend werkt? Ga dus vooral samen de natuur in. Dat is trouwens ook nog eens goed voor de aanmaak van vitamine D en voor de luchtwegen van je kind. Het schijnt bovendien dat baby’s buiten langer en dieper slapen. En een uitgeslapen baby is een ontspannen baby.

Relaxte babyhap

Een baby met honger is allesbehalve ontspannen. Een kwestie van op tijd eten geven dus. Ga voor een rustige setting, waarbij jij en je baby allebei aandacht hebben voor het eten. En gun jezelf ook eens het gemak van eten uit een potje. Met de Bio Menupotjes van Bonbébé weet je zeker dat je kind alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. En het is nog lekker ook!

*Onderzoek hettestpanel.nl in opdracht van Bonbébé onder 107 testers (november 2019). Deze analyse is gebaseerd op Bonbébé luiers maat 2 en 3.