5 x waarom Oostenrijk in de zomer een goed idee is

Bij Tirol denk je al snel aan Anton in een après-ski-bar, maar deze bekende regio in Oostenrijk heeft veel meer te bieden. Ook in de zomer. Dan is het een veelzijdige vakantiebestemming voor jong en oud, zo ontdekte Laura, blogger van Chickslovelittleones.com.

Ouders van nu samen met Oostenrijks Toeristenburo

Oostenrijk heeft voor iedere vakantieganger wat wils. Met veel natuur, cultuur, ontspanning en lekker eten. Maar wist je ook dat er bijna geen vakantieland zo kindvriendelijk is als Oostenrijk? Hier zullen kinderen zich geen seconde vervelen of om de iPad zeuren, want de natuur is één grote, avontuurlijk speeltuin.

Laura van Chickslovelittleones reisde af naar de omgeving van Kufstein (de op één na grootste plaats in Tirol). Daar genoot ze volop van de imposante bergbossen, alpenweides en strandbaden, maar ook een bezoekje aan de dierentuin mocht niet ontbreken. Dit zijn haar vijf  ‘niet-te-missen’ tips.

Raritätenzoo Ebbs

Worden de kinderen al blij van een bezoekje aan de dierentuin in Nederland, dan vinden ze dat op vakantie vast extra speciaal. Zeker de Raritätenzoo in de omgeving van Ebbs/Kufstein. Deze dierentuin ligt namelijk middenin een prachtige, bosrijke omgeving. Wat kun je er vinden? Allerlei soorten vogels, aapjes, wolven, otters en schildpadden. Ook lopen er konijnen en kippen rond. Een aanrader voor zowel grote als kleine kinderen.

Kufsteiner Vesting

Wie Kufstein bezoekt kan niet om de eeuwenoude vesting heen die al sinds 1205 boven de binnenstad uittorent. Kinderen wanen zich hier voor even een echte ridder of prinses en jij kunt in het kleine museum aan de voet van de vesting lekker wat cultuur opsnuiven. De vesting zelf bereik je met een lift. Hier spot je eeuwenoude kanonnen, je kunt grotten bekijken en genieten van het uitzicht over de hele stad. Moe van alle indrukken? Plof dan neer op de binnenplaats voor een lekkere lunch.

Oostenrijk

Motorikpark

De naam verraad het eigenlijk al: deze speeltuin is goed voor de motoriek van je kind. Het ligt aan de rand van het stadscentrum en is gratis toegankelijk.  Je vindt hier allerlei educatieve en niet gangbare speeltoestellen die de motoriek stimuleren. Lekker klauteren en schommelen, maar ook  pootjebaden in het aangelegde badje.

 


Copyright Chickslovelittleones

 Strandbad Thiersee

Waar in je Spanje of Italië met je handdoek neerstrijkt op het strand, ga je in Oostenrijk naar het strandbad. Een openbare plek aan zee of bergmeer met grasveld waar het prima toeven is. Het leuke aan deze strandbaden is dat ze vaak enorm kidsproof zijn. Met glijbanen, duikplanken en soms ook nog een extra zwembad. “Strandbad Thiersee is een rustgevende plek met supermooi blauw-groen water en uitzicht op de bergen, waar zowel jij als je kids heerlijk kunnen genieten”, aldus Laura.


Copyright Chickslovelittleones

Kaisergebergte

De meeste kinderen vinden wandelen hartstikke leuk, zolang er tussendoor maar genoeg te spelen, zien en doen valt. Laat je daarvoor in Oostenrijk nou op precies de goede plek zijn. Daar ligt achter iedere berg een nieuw avontuur klaar. In de omgeving van Kufstein is het Kaisergebergte een aanrader. Je kunt omhoog wandelen, maar voor kleine kinderen is dat best pittig.  En daarbij: die vinden de gondels natuurlijk veel spannender. Lekker naar boven schommelen door de natuur. Eén klein nadeel volgens Laura: “de zitjes hier zijn voor 1 persoon, dus kleine kids kunnen op schoot en wat oudere kids moeten alleen omhoog. Maar wellicht vinden jouw kinderen dat juist heel leuk en spannend.” Eenmaal boven kun je wandelen over de verschillende paden en genieten van het mooie uitzicht op bergbossen, alpenweiden en steile rotswanden.

Meer inspiratie?

Wil je weten hoe de andere bloggers Oostenrijk hebben ervaren als zomervakantiebestemming voor het hele gezin? Houd de site van Ouders van Nu dan in de gaten voor alle reisverslagen. De bloggers bezoeken de regio’s Kufsteinerland, Alpbachtal, Wildschönau, Zell am See, Vorarlberg en Tiroler Oberland. Eén van de bloggers viert samen met haar kinderen o.a. vakantie op de boerderij. Met de mooiste foto’s en beste insidertips is jullie eigen gezinsvakantie straks zo gepland.