5x zo plan je de ultieme droomvakantie voor het hele gezin

Er is niets leuker dan op een regenachtige winterdag nadenken over de vakantie. Een ding is zeker: je wilt ergens heen waar het lekker warm is! Maar wat vind je eigenlijk nog meer belangrijk? En waar moet je aan denken als het gaat om de kinderen? Hier 5 tips om de ideale gezinsvakantie te plannen.

Ouders van Nu samen met TUI

Datum prikken

Wanneer ga je op vakantie? Als je buiten de schoolvakantie gaat, scheelt dat flink in de kosten. Maar wordt het een voorjaarstrip, of vlieg je als de bladeren vallen? Denk ook goed na over de lengte van de vakantie. Ga je korter, dan kun je misschien wel twee keer weg. Maar een lange vakantie geeft je meer het gevoel dat je er ‘echt even uit bent’.

Wie beslist er?

Hebben jullie een vakantiebaas in huis? Of beslis je echt samen? Het allerleukst is het natuurlijk als iedereen evenveel plezier heeft tijdens de vakantie. Gelukkig kun je heel goed een vakantie kiezen waar iedereen gelukkig van wordt! Door samen na te denken over jullie wensen lukt dat zeker weten!

Speel de Holiday Q&A en win jullie droomvakantie!

  Om met het hele gezin een geschikt vakantieplan te maken, bedacht TUI de Holiday Q&A. Dit is een vakantiespel waarbij je op een grappige manier ontdekt wat ieders wens is!
 • Speel het spel op kinderenzijndebaas.nl
 • Maak voor elke speler bordjes met de naam van iedereen die meedoet aan het spel.
 • Start met het spel en stel de vakantievragen
 • Stel de vakantievragen hardop.
 • Elke speler houdt het bordje omhoog van degene die hij het best bij de vraag vindt passen.
 • Film jullie Holiday Q&A.
 • Is de video leuk geworden? Upload 'm dan en maak kans op een droomvakantie!
  Met jullie Holiday Q&A video kun je jullie droomvakantie ter waarde van 5.000 euro winnen. Kun je niet wachten om mee te doen? Ga dan naar kinderenzijndebaas.nl!

tip

Budgetvakantie of niet?

Heb je je droomreis gewonnen met de Holiday Q&A en mag het geld rollen? Of wil je een beetje rustig aan doen? Als je de kosten binnen de perken wilt houden, houd dan niet alleen rekening met wat de prijs van de reis en het verblijf. Onderzoek ook vast wat het uiteten gaan kost, en hoe duur de supermarkt en het waterpretpark is. Zo kom je niet onverwachts voor (dure) verrassingen te staan!

Tent of villa?

Misschien ben je gewend om altijd in een hotel te zitten. Elke dag een opgemaakt bed en een ontbijt dat klaarstaat: heerlijk! Maar neem in je brainstorm ook alle andere opties eens mee. Een week in een (safari)tent kan best comfortabel zijn en geeft je een gevoel van vrijheid. Ga je met een ander gezin weg? Dan kan het maar zo zijn dat samen een villa huren prima kan. Luxe!

Actie of chillen?

Wat wordt het? Eindeloos genieten op een strandbedje, waar je kind onder de parasol in het zand kan spelen en jij eindelijk weer eens wat boeken uit kunt lezen? Of moet er ruimte zijn voor een actief programma? Bijvoorbeeld in de vorm van een kids club en beachvolleybal-toernooien. Een beetje van beide kan natuurlijk ook. Kies de bestemming waar iedereen aan z’n trekken komt!

Wil je een droomvakantie winnen?

Speel de Holiday Q&A en doe mee via kinderenzijndebaas.nl! Benieuwd hoe dit er ongeveer uit kan zien? Bekijk dan snel onderstaande video.