Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Aan zee of in het bos: de allerleukste vakantieparken midden in de natuur

Is het de hoogste tijd voor quality time met je gezin? Kies voor een korte of lange escape bij Center Parcs, midden in de natuur. Van ravotten met takken in het bos tot chillen aan een meer of uitwaaien aan zee. In eigen land of net over de grens. 

1. In het bos

Zomer, herfst, winter of lente? In het bos is het altijd leuk. Kinderen vermaken zich er perfect.  In bomen klimmen, verstoppertje spelen, speuren naar grote en kleinere dieren, van afgebroken takken een hut maken: het plezier ligt voor het oprapen. Er zijn veel natuurcampings waar je je tent op kunt zetten, maar voor wie niet met tentstokken en jerrycans wil slepen, kan ook kiezen voor een huisje tussen de bomen. Zoals in het mooie Limburg waar je de vakantieparken Het Heijderbos, Limburgse Peel en Het Meerdal hebt. Deze parken bevinden zich midden tussen de Limburgse bossen én aan een meer. Liever richting het noorden? Ga dan naar De Huttenheugte. Dit park ligt in een prachtig bebost gebied met uitgestrekte heidevelden rondom.

Wil je juist vakantie vieren in de bossen in het buitenland? Denk dan eens aan Les Ardennes in België, De Vossemeren (Belgische Kempen) of Erperheide. De Duitse vakantieparken van Center Parcs liggen bijna allemaal (op Park Nordseeküste na) in een bosrijke omgeving. In Frankrijk ligt Les Trois Forêts in een oerbos.

Goed om te weten: als je bij Center Parcs jouw verblijf boekt, kun je tot 21 dagen voor aankomst eenmalig gratis omboeken, met als uiterste aankomstdatum 31 december 2022.

2. Aan het meer

Een vakantie aan het meer of een plas is ook een succesnummer. Al helemaal als je kinderen hebt die al kunnen zwemmen. Heerlijk dobberen in een rubberboot, een motorboot of een waterfiets huren, een mooie kanotocht maken of leren zeilen, zijn dan leuke activiteiten die je dan kunt doen. Het kan niet anders, dan dat je helemaal uitgerust thuis komt. Een leuk vakantiepark aan een meer is De Eemhof in Zeewolde. Dit park ligt vlakbij Amsterdam en Utrecht en ligt aan het Eemmeer. Ook een aanrader: Parc Sandur aan De Grote Rietplas. Je kunt er prachtig varen en vissen. Rondom vind je uitgestrekte heidevelden waar je heerlijk kunt fietsen. De Kempervennen in het Brabantse land ligt zelfs aan twee meren.

Ook in Frankrijk, België en Duitsland zijn veel mooie vakantieparken die aan een meer liggen. Zoals Bispinger Heide in Duitsland (leuk te combineren met Hamburg), De Vossemeren in België, Park Bostalsee in Duitsland, Le Lac d’Ailette in Noord-Frankrijk, Villages Nature® Paris, vlakbij Disneyland® Paris, Les Bois-Francs, 1,5 uur vanaf Normandië, Les Hauts de Bruyères in de Loirestreek en Le Bois aux Daims.

3. Aan zee

We gaan naar zee en nemen mee? Zwemkleding, zonnebrandcrème, een schep en een emmer… Tja, wat heb je eigenlijk nog meer nodig? De zee en het strand zorgen al voor genoeg vertier. Voor de mooiste plekken aan zee, moet je natuurlijk aan de Noordzeekust zijn. Lekker comfortabel in een cottage? Dan is Park Zandvoort (Noord-Holland) the place to be. Of vertrek richting Ouddorp, vlakbij de grens met Zeeland, waar je Port Zélande hebt. Wil je op buitenlands avontuur? Aan de Nordseeküste in Duitsland ligt het gelijknamige park Park Nordseeküste op het schiereiland Butjadingen. Je stapt er zo het Friesenstrand op. Ook leuk te combineren met Bremen en Bremerhaven.

Hup, lekker die natuur in!

De natuur is de plek waar kinderen ontdekken, nieuwe energie opdoen, uitrazen, met hun handen bezig zijn en risicovol spelen. Het is goed voor hun concentratie, zelfvertrouwen, creativiteit en het ontdekken van hun grenzen. Daarbij leer je kinderen door met ze de natuur in te gaan, al jong dat het milieu belangrijk is en dat we er voorzichtig mee om moeten gaan. Genoeg redenen dus om de jas aan te trekken en lekker naar buiten te gaan. Er is genoeg te doen!

4. In de heuvels

Voor bergen moet je in het buitenland zijn, of toch niet? In Zuid-Limburg hebben we natuurlijk de Cauberg, de Vaalserberg en de Sint Pietersberg. Officieel zijn dit heuvels, maar wel van behoorlijke hoogte. Zo is de Vaalserberg met 322 meter het hoogste punt van ons land. In het heuvelachtige landschap is er van alles te doen. Bezoek bijvoorbeeld de sprookjesachtige kastelen rondom Maastricht of duik de grotten in bij Valkenburg. Voor een vakantiepark in heuvelachtige gebied moet je toch even de grens over. Zo heb je bijvoorbeeld Les Ardennes in België of Park Eifel en Park Bostalsee in Duitsland. Wil je sneeuw en misschien de ski’s onderbinden? Dan is Park Hochsauerland een aanrader. Het is een van de mooiste wintersportgebieden van Duitsland. Voor een vakantie in de Alpen moet je bij Park Allgäu zijn.