5x zomervakantie vieren midden in de natuur

Niets zo lekker als de hele dag spelen in de wei, nieuwe vriendjes maken en ravotten in het bos. Ga daarom met je kinderen vakantie vieren midden in de natuur en er gaat een wereld voor ze open. Van een bungalowpark tot kamperen bij de boer.

1. Kamperen bij de boer

Als je bij de boer kampeert, kunnen de tablets en spelcomputers thuisblijven, want er valt zoveel te beleven. Van een rondje op de tractor en spelen in het hooi tot de boer helpen bij het voeren van de kalfjes. Misschien lopen er zelfs wel kippen en konijnen rond op het erf. En zeg nou zelf, wat is er leuker dan elke dag dieren van dichtbij te bekijken

2. Aan het water

Een vakantie aan het meer of een plas is ook een succesnummer. Al helemaal als je kinderen hebt die al kunnen zwemmen. Heerlijk dobberen in een rubberboot, een motorboot of een waterfiets huren, een mooie kanotocht maken of leren zeilen, zijn dan leuke activiteiten die je dan kunt doen.

Bij de meeste meren en plassen heb je ook een ruime ligweide, zandstrand en een speeltuin, dus ook daar kunnen kinderen hun lol op. Fijne plassen en meren waar het leuk is voor kinderen: Maarsseveense Plassen (Utrecht), Veerse Meer (Zeeland), Tjeukemeer (Friesland) en de Zandenplas (Gelderland)

3. In het bos

Voor verkoeling in de zomer moet je natuurlijk in het bos zijn. Geen straf voor kinderen, want die vermaken zich er perfect. In bomen klimmen, verstoppertje spelen, het bos afspeuren naar grote en kleinere dieren, van afgebroken takken een hut maken: het plezier ligt voor het oprapen. Er zijn veel natuurcampings waar je je tent op kunt zetten, maar voor wie niet met tentstokken en jerrycans wil slepen, kan ook kiezen voor een huisje tussen de bomen.

4. Aan zee

We gaan naar zee en nemen mee? Zwemkleding, zonnebrandcrème, een schep en een emmer… Tja, wat heb je eigenlijk nog meer nodig? De zee en het strand zorgen al voor genoeg vertier. Voor de mooiste plekken aan zee, moet je natuurlijk aan de Noordzeekust zijn. Van Bergen aan Zee en Zandvoort in Noord-Holland tot Katwijk aan Zee en Domburg in Zuid-Holland en Zeeland. En vergeet ook de Waddeneilanden niet waar je omringd wordt door

5. In de heuvels

Voor bergen moet je in het buitenland zijn, of toch niet? In Zuid-Limburg hebben we natuurlijk de Cauberg, de Vaalserberg en de Sint Pietersberg. Officieel zijn dit heuvels, maar wel van behoorlijke hoogte. Zo is de Vaalserberg met 322 meter het hoogste punt van ons land. In het heuvelachtige landschap is er van alles te doen. Bezoek bijvoorbeeld de sprookjesachtige kastelen rondom Maastricht of duik de grotten in bij Valkenburg.

Cottages midden in de natuur

Bos, zee, meer, heuvels: alle parken van Center Parcs liggen midden in de natuur en bestaan voor 90% uit groen en water. Grote kans dus dat er rond je cottage eekhoorntjes, konijnen en herten opduiken.