Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

5x 'cadeautjes' die onmisbaar zijn voor élk kind

Een nieuwe pop die kan plassen, een stuntauto, een pot met slijm, een unicorn-knuffel of nieuwe game. Bij Sinterklaas horen natuurlijk cadeautjes. Maar als we die gezellige ‘hebberigheid’ even laten voor wat het is, en kijken naar wat een kind écht nodig heeft, dan ziet zo’n ‘verlanglijstje’ er heel anders uit…

Ouders van Nu samen met Unicef Nederland
 1. Heel veel liefde

  Sinterklaas kapoentje, gooi wat liefde in mijn schoentje… Een kind heeft vooral – hoe cliché ook – liefde nodig om gelukkig te zijn. Zo leert hij van zichzelf en van anderen houden en empathisch en zorgzaam te zijn. Je liefde voor je kind uiten kan overigens op meer manieren dan met hem knuffelen of zeggen ‘Ik hou van jou’. Speel samen, luister goed naar wat hij wil en geef hem de kans om zijn fouten te herstellen.

 2. Goede verzorging

  Eten, schoon (drink)water en kleding. Het zijn basisbehoeften die elk kind nodig heeft. Zo kan een kind gezond opgroeien en zich goed ontwikkelen. Voor onze kinderen vanzelfsprekend, maar dat geldt helaas niet voor iedereen.

 3. Gevoel van veiligheid

  Om uit te groeien tot een gelukkig mens, is een gevoel van veiligheid voor een kind onmisbaar. Het vertrouwen dat hij wordt beschermd, zowel fysiek als emotioneel.

 4. Een dak boven je hoofd

  Ook heeft elk kind een dak boven z’n hoofd nodig. Letterlijk een plek die hem beschermt tegen het klimaat. Maar ook een plek is waar hij zich veilig voelt, waar hij een eigen bed heeft, waar hij liefde en aandacht krijgt, waar hij kan spelen en waar hij kan en mag zijn wie hij is.

 5. Gezondheidszorg

  Als jouw kind valt, is een kusje vaak voldoende tegen de schrik en pijn. Maar wat als je kind echt ziek wordt? Dan is er een dokter nodig. Goede gezondheidszorg is essentieel voor een kind. Maar helaas is dit lang niet voor alle kinderen de realiteit.

Niet hebben, maar geven

Femke van Me-to-We wilde haar zoon Max duidelijk maken dat niet alles draait om ‘hebben, hebben, hebben’. Volgens haar is Max behoorlijk verwend en mag hij weleens met eigen ogen zien dat dat niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is. Ze liet hem daarom dit filmpje zien.