Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x leuke én interessante weetjes over geitenmelk

Als je aan melk denkt, denk je waarschijnlijk aan melk van de koe. Maar ook andere melksoorten worden steeds bekender, zoals geitenmelk. Wist je bijvoorbeeld dat er ook opvolg- en peutermelk bestaat op basis van geitenmelk*? Dit en nog veel meer leuke weetjes over geitenmelk.

 

Ouders van Nu samen met Kabrita
 1. Makkelijk af te breken

  Volle geitenmelk is relatief makkelijk af te breken door het lichaam. Een lesje biologie: dit komt omdat het vet uit kleinere vetbolletjes bestaat dan melk van de koe, en uit relatief veel kortere en middellange vetzuurketens. Daarnaast zorgt de relatief lage hoeveelheid αs1-caseïne eiwit ervoor dat er een zachtere massa in de maag wordt gevormd, dat het lichaam makkelijk af kan voeren.

 2. Belangrijke voedingsstoffen

  Geitenmelk bevat belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines (A, B2 en C), mineralen (calcium en fosfor) en eiwitten. Daarnaast is de vetzuursamenstelling van geitenmelk nét iets anders dan die van koemelk. De hoeveelheid alfa-linoleenzuur (ALA) en linolzuur is maar liefst twee keer hoger in geitenmelk. Omdat ons lichaam deze vetten niet zelf kan maken, heten ze essentiële vetzuren.

 3. Alternatief voor opvolg- en peutermelk op basis van koemelk

  Veel ouders met gezonde baby’s die last hebben van opstartproblemen met hun spijsvertering (zonder medische diagnose), zijn positief over het gebruik van opvolg- en peutermelk op basis van geitenmelk. Let wel op, het is een misvatting om te denken dat geitenmelk de oplossing is, wanneer je kind kampt met een medisch vastgestelde koemelkallergie of lactose-intolerantie. Gelukkig is dit zeer zeldzaam, maar consulteer bij twijfel altijd eerst de huisarts of het consultatiebureau.

  ‘Ik kan het iedereen aanbevelen’

  Marli is moeder van Aaron (1). Ze geeft Aaron sinds 7 maanden Kabrita opvolgmelk. “Ik gebruikte hiervoor andere flesvoeding. Ik hoorde de positieve verhalen over Kabrita en ben het toen zelf ook gaan gebruiken. Ik had al wel gehoord van geitenmelk in poedervorm, maar had er eerder nooit bij stilgestaan dat het wellicht geschikte voeding voor Aaron zou kunnen zijn. Toen we Kabrita zijn gaan gebruiken beviel dit zo goed dat we niet meer anders wilden.”

 4. Mild van smaak

  Als je nog nooit geitenmelk hebt geproefd, denk je misschien dat het echt een ‘geitensmaak’ heeft. Het tegendeel is waar. Geitenmelk is juist mild van smaak en veel mensen – en kinderen – reageren er goed op. Probeer het écht eens!

 5. Nederlandse geiten

  De geitenmelk van Kabrita is afkomstig van een vaste groep Nederlandse geitenhouders die allemaal lid zijn van de Nederlandse Geitenzuivel Organisatie. Zo garandeert Kabrita de goede zorg van de boeren voor hun geiten én de omgeving. En daarmee ook voor jou en je kind.

*Borstvoeding is de beste voeding voor je baby

**Zolang de voorraad strekt. De code is geldig t/m 31 oktober 2019. Uitsluitend te gebruiken bij verzending in Nederland. Per persoon en per e-mailadres slechts eenmaal te gebruiken.