Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 slimme apparaten die je wil hebben met een baby in huis

Je had waarschijnlijk al een huis vol apparatuur, maar als er een baby bijkomt, zijn er allerlei extra handige apparaten die heel welkom zijn. Ontdek welke slimme oplossingen jullie kersverse gezinsleven makkelijker maken.

Ouders van Nu samen met KPN
 1. Indoor camera

  Een babyfoon is al hartstikke fijn, maar een camera in de babykamer is helemaal handig. Deze geeft een melding als je baby een beweging of geluid maakt en je ziet op hartstikke scherp beeld in de app meteen of je baby ook echt wakker is. Wel of niet naar boven? That’s the question.

 2. Robotstofzuiger

  In een huis met kinderen valt er altijd iets te stofzuigen. Want wanneer je kind gaat kruipen, dan is een stofvrije, schone vloer wel zo prettig. Of wanneer je dreumes met crackers rondloopt en je peuter zelf z’n brood wil smeren. Een robotstofzuiger is dan beslist geen overbodige luxe. Zo kun jij lekker blijven zitten terwijl de stofzuiger het werk doet. Automatiseer de stofzuiger zo dat-ie altijd na het eten van de kinderen zuigt of een rondje extra over het speelkleed gaat.

 3. Slimme speakers

  Wie een lastige slaper in huis heeft, heeft het misschien al ontdekt: white noise kan helpen om sneller in slaap te komen. Een slimme speaker in de babykamer is dan een uitkomst. Je bedient ‘m gewoon vanaf de bank. Is je kind onrustig? Zoek naar Baby White Noise – of een rustgevend muziekje – in je muziekapp en speel het geluid af in z’n kamer.

 4. Slimme lampen

  Tuurlijk, je kunt zélf alle lampen in huis met een knop aan- en uitzetten. Maar zeker die eerste weken loop je het grootste deel van de tijd rond met een baby in je armen. Dan is het wel heel makkelijk als je je lampen gewoon met je stem kunt bedienen. Kies voor slimme led-lampen, koppel ze aan een app of je spraakassistent, zeg: ‘Lampen uit’ en de hele kamer is in één keer donker. Wel zo handig.

 5. Slimme deurbel

  Stel: je zit te voeden, verschoont een luier of je wilt nét een powernap doen terwijl je baby in bed ligt en de deurbel gaat. Dan wil je niet voor niks naar de deur lopen. Met een slimme deurbel – met camera – check je in de app wie er aanbelt. Komt het even niet uit? Dan vraag je via je app of de postbode het pakketje voor je deur wil neerleggen en of de buurvrouw later op de koffie komt. Wat een uitvinding!

Superstabiele wifi met KPN SuperWifi

Met al deze slimme apparaten is stabiele wifi overal in huis onmisbaar. Met de SuperWifi punten van KPN heb je altijd overal in huis supergoede wifi. Zonder haperingen. De wifi-versterkers van KPN beschikken namelijk over mesh-technologie. Die verbindt alle SuperWifi punten in huis met elkaar. Zo maak je overal in huis met elk apparaat verbinding met het meest optimale SuperWifi punt. Loop je door het huis, dan schakelt je apparaat automatisch over naar een ander SuperWifi punt. Zonder dat je iets van het overschakelen merkt. Zo maak je optimaal gebruik van al je slimme apparaten, overal in huis. En de mesh-oplossing van KPN is ook nog eens voordeliger dan die van veel andere aanbieders. Ontdek KPN SuperWifi zelf!

Super eenvoudig aansluiten in 2 stappen

Met KPN SuperWifi kan iedereen naar hartelust gebruik maken van alle slimme, met wifi verbonden apparaten in alle ruimtes in huis. En het is nog super eenvoudig aan te sluiten ook. Onze redacteur Evelien (36) testte het zelf.

Getest door de redactie:

‘Het installeren van KPN SuperWifi punten moet heel eenvoudig zijn, zo begrijp ik. Dat komt goed uit, want ik ben niet persé een technisch wonder. Ik heb voor een moment gekozen waarop ik alleen thuis ben en ik deze klus in alle rust kan klaren. Dat bleek een goede keuze, want hoewel het niet moeilijk is, is het wel handig om even je aandacht erbij te hebben. Dus slaapt de baby of is je kind naar de opvang? Pak dan de doos erbij en ga ermee aan de slag!’

Stap 1: Aansluiten op het modem

‘Ik volg de bijgeleverde gebruiksaanwijzing, maar je kunt ook eenvoudig via de KPN Thuis App de stappen volgen. Als eerst moet ik de SuperWifi punten aansluiten op m’n modem en checken welk soort modem ik heb. Dat staat gewoon op het modem zelf, dus geen rocket science. Met het bijgeleverde kabeltje sluit ik ze aan, zodat de SuperWifi punten de benodigde info op kunnen halen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Ik zet een wekker en een kop thee. Na 10 minuten hebben we groen licht. Letterlijk, want het lampje op de SuperWifi punten blijft groen en dat is het teken dat stap 1 volbracht is.’

Stap 2: Op de juiste plek zetten

‘Voor de tweede stap kan ik de SuperWifi punten op de juiste plek zetten. Ik ga voor de slaapkamer, want hé, een podcast voor het slapen of nog één aflevering van m’n serie kijken in bed is toch wel fijn. En de wifi laat daar nogal te wensen over. Na 5 minuten kan ik zien of het SuperWifi punt vanaf deze spot het signaal kan versterken.

Helaas, m’n slaapkamer blijkt wat te ver verwijderd, dus ik herplaats het SuperWifi punt dichter bij het modem. En dan, 5 minuten later… (spannend!) Yes! De wifi is nu top boven, met drie streepjes sterk. Niet alleen in de slaapkamers, maar ook op zolder. Het tweede SuperWifi punt plaats ik in de keuken en ook daar is de wifi vervolgens perfect. Missie volbracht. En eerlijk is eerlijk: dit was wel echt super eenvoudig.’