Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x stoere (elektronische) gadgets vanaf 5 jaar

Kinderen zijn gek op elektronische hebbedingen en lopen er het liefst de hele dag mee rond. Om te voorkomen dat jouw tablet steeds wordt ingepikt, zijn er junior gadgets. Niet alleen leuk, maar ook nog eens erg leerzaam.

Ouders van Nu samen met VTech

Zodra kinderen op de basisschool zitten, ontwikkelen de cognitieve, spraak- en taalvaardigheden zich in rap tempo. Ze leren rekenen, de eerste woordjes schrijven en klokkijken. Op sociaal-emotioneel vlak gaat het ook snel. Ze zijn steeds meer zelfredzaam en hebben hun ouders vaak niet meer nodig voor de dagelijkse routine.

Knutselen, bouwen en spelletjes spelen

Kinderen vermaken zich ook steeds beter als ze eenmaal op de basisschool zitten. Ze ontdekken namelijk wat ze leuk vinden, zoals knutselen, met de blokken bouwen of boekjes lezen. Maar ook met elektrische gadgets zijn ze vaak uren zoet. En die zijn niet alleen leuk, maar vaak ook nog eens heel leerzaam.

Junior gadgets

Met een speciale smart watch kun je niet alleen te gekke foto’s maken en bewerken, ook spelletjes spelen en stemmen opnemen en vervormen. Ook leuk is een speciale selfie cam om de meest te gekke foto’s en video’s te maken met bewerkingen en effecten. En met een selfie stick maak je nog leukere foto’s met je vrienden. Je kunt zelfs verschillende kapsels en make-up effecten kiezen. Voor kleine fotografen is er een camera met 4x digitale zoom (aan de voor- én achterkant) en een groot kleurenscherm. Met de ingebouwde luidspreker kun je zelfs overal naar je favoriete muziek luisteren.

Nog meer…

Te laat komen? Vergeet het maar! Met een coole wekker op de kamer springt je kind meteen het bed uit. De wekker projecteert met mooie sterretjes de tijd op het plafond. Ook nog een echte musthave: een camera waarop je spelletjes kunt spelen én foto’s onder water kunt maken. Perfect voor op vakantie!

Houd het leuk

Wil je niet dat je kind de hele dag spelletjes speelt op zijn elektronische gadgets, dan zijn er een aantal tips om het voor jou én je kind leuk te houden.

– Spreek een maximum tijd af waarop je kind met de gadgets mag spelen. Zo leert hij om zichzelf ook op andere manieren te vermaken én raakt hij niet te snel uitgekeken op de gadgets.

– Weet waar je kinderen mee spelen en hoe de gadgets werken. Scherm bijvoorbeeld het internet af en koop alleen apps en spelletjes met een duidelijke leeftijdscategorie die past bij de vaardigheden van je kind.

– Bedtijd? Stop alle gadgets dan weg in een kast. Beeldschermlicht verstoort de natuurlijke aanmaak van melatonine en kinderen kunnen ’s nachts wakker worden door bliepjes van spelletjes of berichten.

 

Lees ook: