Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

3x waarom (groente) koken met je kind top is

Koken met je kind is niet alleen leuk, de kans is ook nog eens groot dat hij zijn bord leegeet. Helemaal top dus als je wat lekkers met groente maakt. En helpen in de keuken heeft nog meer pluspunten. Ontdek ze hieronder én check welke groente een topper is voor het koken met je kind.

Ouders van Nu samen met Knorr

Skill voor het leven

Jong gedaan… hoe eerder kinderen het koken leren, hoe sneller ze het onder de knie hebben. Je verbaast je misschien zelfs over hoe snel je kind er handigheid in krijgt. Kijk maar naar die kook- en baktalentjes in junior kookshows op tv. Laat je kind dus vooral roeren, klutsen en snijden en negeer daarbij die ontplofte keuken. Opruimen komt daarna wel.

Koken is samenwerken

Je moet tijdens het koken goed luisteren naar de instructies en – als je samen kookt – overleggen over wie wat doet. Wie snijdt de wortelen en wie roert er in de pan? Door te koken oefent je kind om samen te werken. 

Van koken leer je van alles

Als je iets traint tijdens het koken, dan is het wel de motoriek. Van raspen tot roeren en van pellen tot pureren. Verder is het tellen, meten en wegen: allemaal hartstikke goed voor het rekenen. Ook de taalvaardigheid blijft niet achter. De namen van de ingrediënten, het beschrijven ervan en uitleggen hoe het eruitziet, aanvoelt en smaakt. Dat is iets lekkers maken én ervan leren.

5x waarom wortel de ideale kindergroente is

Of je kind nu wel of geen groentefan is, een hap wortel gaat er vast wel in. Bovendien is het een groente die je kind goed kan bereiden in de keuken. Hoogste tijd dus om die oranje kampioen eens in het lentezonnetje te zetten. 

1. Zoet van smaak

Voor veel smaken geldt dat het voor je kind even wennen is en die vlieger gaat zéker op bij groenten met een bittere smaak. Neem witlof, spruitjes en broccoli. Maar de zoete smaak van wortel, die gaat er bij bíjna elk kind wel in. Fijn!

2. Verstoppertje spelen

Is je kind geen groot groentefan? Pureer gekookte wortel door de rode pastasaus, voeg het toe aan het pannenkoekbeslag of maak een carrot cake. Alle beetjes helpen en zo lukt het je om – zonder dat je kind het merkt – groente toe te voegen aan z’n eten.

3. Supersnack

De wortel werkt uitstekend als tussendoortje. Schoongemaakt en in korte stukjes gesneden óf kant-en-klaar gekocht in snackformaat: je kunt ze de hele dag door aan je kind geven. Ideaal voor in een lunchtrommel of uit het vuistje als het avondeten nog niet klaar is. Dat stilt de ergste honger en de vitamines zijn al deels binnen. Win-win!

4. Veelzijdige groente

Met deze oranje rakker kun je alle kanten op. Zoals gezegd werkt koken uitstekend, maar ook in een soep smaken ze heerlijk. Snijd ze in plakjes en bak ze mee tijdens het wokken, stop ze in de oven, serveer ze rauw met een dip óf geraspt door een salade. Ook leuk: kies eens voor verschillende kleuren wortel. Een mix van oranje, paarse en witte wortels maken een echt feestje op het bord van je kind.

5. Wortel in de wrap

Wist je dat er nu ook wraps zijn die voor 35 procent uit wortel bestaan? Die voegen dus meteen extra groenten aan je maaltijd toe. Zo lukt het makkelijker om je kind die aanbevolen dagelijkse 50 tot 100 gram groente te geven. En het is nog hartstikke lekker ook! Benieuwd wat je ermee kunt? Wij delen een recept met Knorr Wortel Groente Wraps waarvan iedereen thuis smult.

Wortelwrap rolletjes

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • 4 Knorr Veggie Wortel Wraps
  • 120 g muhammara
  • 1 courgette
  • 150 g rucola
  • 75 g waterkers

Zo maak je het:

  1. Snijd met een kaasschaaf de courgette in linten.
  2. Smeer vervolgens de wraps in met de muhammara. Verdeel de courgette, rucola en waterkers over de wraps.
  3. Rol de wraps strak op en snijd in kleine plakjes. Serveer met een prikker.
  4. Eet smakelijk!