Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x waarom een flinke dosis natuur goed is voor groot én klein

Wat is het toch heerlijk om er samen met je kinderen op uit te gaan in de natuur. De paden op, de lanen in! En naast dat buiten zijn met het gezin gewoon hartstikke fijn is, is het ook nog eens heel goed voor jullie allemaal. En wel hierom.

Ouders van Nu samen met Center Parcs
 1. Buiten zijn is reuze gezond

  Buiten zijn is hartstikke goed voor je. Wist je bijvoorbeeld dat buitenspelen de kans op bijziendheid verkleint bij kinderen? Daarbij verlaagt in de natuur zijn het stressniveau, geeft het een boost aan je immuunsysteem en nodigt het uit om lekker te bewegen.

 2. Het geeft een creatieve boost

  De natuur is één groot ontdekkingsparadijs. Van klimbomen tot sjouwen en bouwen en alle ruimte om te spelen zónder kunstmatige prikkels. Dat triggert de nieuwsgierigheid en zet het creatief brein aan het werk. Is je kind even inspiratieloos? Sleep dan vooral samen met hem wat takken bij elkaar voor een stoere boshut.

 3. Je bent echt even samen

  Als je met het gezin de natuur in gaat, dan maak je echt contact met elkaar. Zonder de afleidingen van alledag ontdekt je kind jouw buitenspeeltalent en jij ziet ineens hoeveel je kind al weet over de beesten en planten. Na een tijdje in de natuur, zelfs na alleen een fikse wandeling, voel je je weer écht verbonden.

 4. Je kind groeit ervan

  Het klauteren en struinen door het bos stimuleert de motoriek en er zijn zelfs onderzoeken die uitwijzen dat het de cognitieve functies bij kinderen verbetert. Ze zouden meer zelfdiscipline en concentratie ontwikkelen en hoger scoren op toetsen. Kortom: rondstruinen in de natuur is goed voor je kind zijn lijf en hoofd.

 5. Het stimuleert liefde voor de natuur

  Kinderen die op jonge leeftijd liefde voor de natuur ontwikkelen, voelen zich er ook later meer mee verbonden. Dus wil je graag dat je kind zich inzet voor een gezonde wereld? Spaar samen mooie stenen, verzamel eikels, zoek naar kikkerdril en bewonder de verse twijgjes. Je krijgt er een natuurliefhebber in de dop voor terug.

Dompel je onder

Wil je echt genieten van de natuur, plan dan eens een (mini)vakantie voor het hele gezin in een omgeving die jullie het fijnst vinden. Bossen, de heide of duinen: overal in ons land vind je de mooiste natuur. Dat is gegarandeerd genieten voor groot én klein!

Goed om te weten: als je bij Center Parcs jouw verblijf boekt, kun je tot 21 dagen voor aankomst eenmalig gratis omboeken, met als uiterste aankomstdatum 31 december 2022.