Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x waarom je als ouder soms wenst dat een dag uit meer dan 24 uur bestaat

Van het verzetten van een afspraak bij de tandarts, vijf dagen wasgoed wegwerken, het halen en brengen van je kind tot nog een cadeautje kopen voor een kinderfeestje en de hond uitlaten. Aan die dagelijkse to-do list komt geen einde. Heb je een klusje afgestreept, dan komen er weer tien bij. Herkenbaar? Grote kans dat jij om de volgende reden ook weleens zou willen dat er meer uren in een dag zitten.

 

Ouders van Nu samen met NaturNes Bio
 1. Slaapgebrek

  Je verbaast je er misschien soms over dat je na een nacht van slechts drie uur nog op je benen kunt staan. Toch zou het fijn zijn om een extra dag in de week te hebben, zodat je even wat extra uurtjes kunt bijtanken. Want slapen als je baby slaapt is een goed advies, maar het moet maar net lukken. Vaak wachten er nog drie miljoen klusjes. Of je hebt een peuter die om aandacht vraagt. Overigens is slaapgebrek helaas voor veel ouders niet alleen een issue met een baby in huis. Met een slecht slapende dreumes of peuter zit een nacht van acht uur er ook niet in.

 2. Meer tijd voor jezelf

  Als er iemand vaak moet wachten op zijn beurt, dan ben jij dat wel. De hele dag sta je ‘aan’ en ben je met je gezin bezig. Hebben we eten in huis? Hoe laat is iedereen thuis? Wanneer moeten we ook alweer naar het consultatiebureau? Je wilt wel meer tijd voor jezelf, maar hoe je dat in je agenda moet inlassen? Geen idee. De enige plek dat je even ‘alleen’ bent is op de wc. Tot je peuter op de deur bonkt. ‘Waar ben je?’ Op zo’n moment denk je vast: had ik maar even een uurtje voor mezelf. Even helemaal niks doen en ‘uit’ staan.

 3. Meer tijd voor vrienden

  Ook niet onbelangrijk: je sociale leven. Want uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat we pas echt tevreden zijn over ons sociale leven als we dagelijks of wekelijks contact hebben met familie, vrienden of buren. Maar waar haal je de tijd én energie vandaan? Want als je even niets te doen hebt, ben je moe en hang je liever op de bank dan je op te laden voor goed gesprek. Kortom: je gezin komt in deze fase van je leven op de eerste plaats. En dan is er helaas vaak weinig ruimte voor anderen.

 4. Huishoudelijke klussen

  Stofzuigen, dweilen, bedden verschonen, wasjes draaien en opvouwen, ramen zemen, vaatwasser in- en uitruimen, wc en badkamer schoonmaken, koken… En dan zijn er nóg tig huishoudelijke klussen die een flink gat in je dag slaan. Tja, helaas is het een fabeltje dat de kabouters het huishouden doen. De oplossing? Een schoonmaakster (maar dan nog blijf je iedere dag zelf bezig en het kost wat) óf minder eisen stellen.

 5. Spelen met je kind

  Spelletjes spelen, een toren bouwen, ravotten in de tuin, voetballen. Steek je hand op als je het er niet mee eens bent: voor het spelen van je kind moet je tijd vrijmaken. De werkelijkheid is dat je dat misschien minder vaak doet dan je zou willen. Zaten er maar meer uren in een dag.

Borstvoeding is de ideale voeding voor baby’s. 

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting