Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x waarom je nooit meer zonder bakfiets wilt

Waar jonge gezinnen zijn, daar zijn bakfietsen te vinden. En dat is heel begrijpelijk! Het lijkt misschien een log vervoersmiddel in vergelijking met een gewone fiets, maar is o zo handig. Als je er één geprobeerd hebt, wil je niet meer zonder.

Ouders van Nu samen met Fietsenwinkel.nl
 1. Volgeladen wagen

  Met één kind op de fiets gaat prima, twee wil ook best, maar daarna wordt het lastig. En waar laat je de boodschappen als je fiets volgeladen is met kinderen? Met een bakfiets heb je er alle ruimte voor. Superhandig dus! Helemaal als je ook af en toe wat klusmateriaal of tuinaarde wilt vervoeren. Je baby mag, net als op de fiets, mee in een bakfiets als hij zelfstandig kan zitten. Let wel altijd goed op of hij het prettig vindt.

 2. Gezellige boel

  Je kinderen zitten gezellig samen voor je in de bak. Ideaal om met z’n allen te kletsen, te zingen of ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ te spelen. Mocht er een opstootje voorkomen tussen de passagiers, dan is de boel makkelijk gesust vanachter het stuur. Omdat de bak groot genoeg is, kunnen vriendjes en vriendinnetjes ook makkelijk instappen. Zo begint de speeldate al op de fiets.

 3. Een auto minder

  Als je kinderen hebt, dan kom je algauw op het punt om voor een extra auto te gaan. Maar gebruik je deze eigenlijk alleen in je eigen woonplaats, dan is een bakfiets een veel voordeliger en duurzamere optie. Geen benzine, parkeerkosten, belasting en natuurlijk geen luchtvervuiling. En je komt nog makkelijk aan je beweging ook!

 4. Fietsgemak op twee óf drie wielen

  Toegegeven, het is best even wennen om een bakfiets van A naar B te fietsen. Het sturen gaat anders en de balans vinden is even wennen. Maar als je het onder de knie hebt (en dat gaat snel genoeg), dan is het net ‘gewoon’ fietsen: je verleert het nooit meer. Kies voor een wendbare tweewieler als je graag licht fietst of voor een stevige driewieler voor extra balans.

 5. Nóg relaxter: de elektrische bakfiets

  Met een elektrisch exemplaar haal je koningin van de (bak)fietsen in huis. Dat is én eenvoudig kinderen en andere bagage vervoeren én hartstikke comfortabel en stabiel fietsen. Zo’n elektrische bakfiets is iets steviger aan de prijs, maar dan heb je ook een volwaardige vervanging van je auto.


Commercieel – Hema – Offer – Meegroei rompertje

Meegroei rompertje

Verkrijgbaar vanaf maat 44
Vind je hier